Ekonominin gücü

A -
A +
Bugün yaşanan savaşlar, iç savaşlar ve her türlü terör faaliyetleri süper güçler arasındaki ekonomik savaşlardır. Türkiye’nin kuşatılması, PKK ile yıpratılmak istenmesi Kuzey Irak’ta bağımsızlık, PYD’nin silahlandırılması velhasıl türlü entrikalar Türkiye aleyhine faaliyetin hedefi 2040 yılında dünyanın 11. ekonomik gücü olmaya namzet Türkiye’yi bu hedeften uzaklaştırmaktır.
Türkiye, dünya ticaretinde ihracat ve ithalat konusu olan 90 maddenin 77’sine sahiptir. Geleceğin enerji kaynağı olan “bor” madeninde dünya rezervinin yüzde 72’sini elinde bulundurmaktadır. Türkiye’de bor madeni ile çalışan araçlar için ar-ge çalışması yapılmıştır. Petrol şirketleri seri imalatını önlüyorlar. Nükleer enerjinin gelecekteki yakıtı olan toryumda çok zenginiz. Jeotermal enerjide dünya 7.si Avrupa 1.siyiz. Kurulmakta olan güneş enerji santrali dünyada bir numaradır. Bu konuda Çin ve ABD Türkiye’yi takip etmektedir.
Menderes Türkiye’de sanayi devrimi yapmıştır. Ancak ABD "Türkiye tarım ülkesi kalmalıdır" dedi. Fakat Menderes dinlemedi. IMF ve Dünya Bankası kredilerini reddetti. İdam edildi...
Özal iş adamlarını dünyaya yayılma yolunu açtı. Fransa’nın eski bir cumhurbaşkanı "Afrika’da yüzümü nereye çevirsem Türk iş adamları ve yatırımları var" dedi. Afrika yakın geleceğin ekonomik yıldızı olmaya namzet. Bu yüzden Özal’ı zehirlediler. Erdoğan ile Türk iş adamları dünyanın her köşesine yayıldı. Bu yüzden Erdoğan’a düşmanlar. Ancak Türkiye’ye neden düşmanlar diye hâlâ anlayamayanlar bulunmaktadır.
2016-17 sezonunda 65 bin ton kuru incir ihracatı ile 223 milyon dolar elde edildi. Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov “Rus iş adamlarımız Türkleri örnek alsın” demiştir. 
Konya’nın Hadim ilçesinde Toros Dağları üzerine yapılan 1372 metrelik Eğiste Viyadüğü ile Konya-Alanya arası 2 saate inecek.
Almanya’daki yabancı işçiler ana vatanlarına 4 milyar 200 milyon avro havale etmiştir. Bu konuda 800 milyon avro ile Türkler ilk sıradadır.
Iğdır Ünlendi Barajı Iğdır’ın 60 yıllık içme suyu ve sulama suyu hayalini gerçekleştirecek. Yapımı için 35 milyon TL harcanacak. Kapasitesi 100 milyon metreküp olan barajın inşası devam etmektedir.
Akdeniz’de en uzun sahile sahip olduğumuz hâlde “Orkinos avcılığı"nda yüzde 4.5 kota verilmesi manidar olmanın ötesinde haksızlıktır.
Beyaz Türkler bayramda Yunan adalarına akın ettiler. Oniki Ada'yı İkinci Dünya Savaşı öncesi İtalyanlar, İkinci Dünya Savaşı sonrası Almanlar Türkiye’ye vermesine rağmen İsmet İnönü almadı. Ve İkinci Dünya Savaşı sonrası Oniki Ada ile ilgili toplantıya heyet dahi göndermedi. Kısaca Yunanlılara hediye etti. Türk milletinin olan bir adayı kendi malı gibi davranarak Yunanlılara verdi.
Dünyada yüz milyonlarca insan inandığı dinin kutsal saydığı yerleri ziyaret edip 20 milyar dolar harcıyor. Türkiye 43 ilde bulunan inanç merkezleriyle dev pastadan pay almalıdır...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.