İslam dünyasının uyanışı...

A -
A +
Kudüs Arap halkı için de “kırmızı çizgi”dir. Putin ile Trump hiçbir konuda karşı karşıya gelmezler, gelemezler. Ama Trump’a Rusya tarafından Kudüs resti çekildi. Dolara karşı vicdanın zaferidir. Dünya ABD’den büyüktür.
ABD=karşılığı olmayan dolar ve hukuka aykırı yasa ve düzendir. PKK, PYD, DEAŞ ellerindeki silahlar aynı hatta aynı seri numaraları taşıyorlar.  Türk Milleti tarihiyle barışıyor. Erdoğan Kudüs meselesiyle “Ümmet”i topladı. Ümmet ise Osmanlı’nın özlemini hissetti. Kudüs meselesi sıradan bir mesele değildir. Bütün Müslümanların mesele-i asliyesidir. ABD’nin Kudüs’ü Milletlerarası hukuka aykırı olarak İsrail’in başkenti ilanı, bir nevi işaret fişeğidir. Yeni operasyon ya da savaşların mesajıdır.
Trump’ın damadının dostu Suud Prensi Selman’ın 500 milyon dolarlık yatı var. 300 milyon dolara Fransa 14’üncü Henri’nin şatosunu satın aldı. 23 hektar arazi içinde ve 450 milyon dolara Leonardo Da Vinci’nin (Salvador Mundi)'nin tablosunu satın aldı.
“İslam Dünyası tıpkı bir asır önce olduğu gibi kan, gözyaşı ve kardeş kavgası üzerinden yeniden dizayn edilmeye çalışılıyor. Müslümanlar birbiriyle uğraşırken aradan sıyrılanlar İsrail gibi devlet terörü uygulayan ülkelerdir.” (Erdoğan)
1 Trilyon Dolarlık Körfez sermayesi ABD ve Avrupa’dan çıkıp Türkiye’ye geçmek istiyor. ABD ve İsviçre bunu önlüyor. ABD’nin savunma bütçesi 692 milyar dolardır. ABD’de 28 milyon kişinin sigortası yok. Hastanelerde sıra almak için geceleri araç ya da parklarda uyukluyorlar.
ABD ile DEAŞ arasında kirli ilişki vardır. DEAŞ Müslüman bir örgüt değildir. Haçlı ordusunun paralı askerleridir.
“Türkiye ile Suudi Arabistan arasını açalım. ABD güçlerinin Türkiye-S.Arabistan ilişkileri iyi olursa Türkiye güçlenir ve ne bizi ne de başkasını dinlerler.” (CIA Ajanı).
Alman ordusu raporuna göre: “Türkiye ile ilişkilerin düzelmemesi onlara değil bize zarar verir.”
Bazı şer gibi görünenlerin temelinden hayırlı filizleri çıkar. İsrail’in Filistinlilere uyguladığı soykırım, zulüm (Türkiye ve birkaç ülke hariç) dünya kamuoyuna, Suriye iç savaşı, terör, Barzani’nin bağımsızlık hayali ile unutturuldu.
Trump azledilme korkusu ile Kudüs’ü başkent ilanı ile Kudüs’e ve Filistin’e yalnız Müslüman ülkeler değil, Müslüman olmayan ülkeler de Trump’a karşı çıkarak dolaylı olarak Kudüs ve Filistin’i sahiplendiler ve Filistin Devleti’nin tanınması gündeme geldi. Ve İNŞAALLAH yakında Filistin Devleti’nin dünya siyaset sahnesinde yer alacağını umut ediyorum.
Türkiye’nin Kudüs meselesindeki gayreti samimi ve ihlas kaynaklı ve rıza-yı İlahi içindir. Türkiye’nin Arap ülkelerini yönlendirme daha doğrusu idare gibi bir niyeti asla söz konusu değildir. Bazı Arap liderlerinin sözleri kasıtlıdır.
Kudüs ile ilgili bütün kararlar tarihî ve yapıcıdır. Kudüs ABD’nin sebeb-i felâketi, İslam dünyasının ise uyanış, diriliş ve bütünleşmesinin tohumu olacaktır. İsrail Birleşmiş Milletlerde bir oy farkla kuruldu. Bu oy ise İnönü’nün emriyle Türkiye’nin oyu idi. İsrail kendisini kuran Birleşmiş Milletler’in bugüne kadar hiçbir kararına uymadı. ABD’ye gelince Vietnamdan sonra kesin ve açık bir hezimete uğradı. Aradaki fark Vietnam askeriydi bugünkü ise siyasidir.
Kudüs tüm Müslümanların “Harim-i İsmeti” göz bebeğidir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.