Hayaller ve gerçekler

A -
A +

Fenerbahçe için tek yol üç puandı. Fakat Pereira'nın sahaya sürdüğü kadro ve oyun kurgusu kazanmaktan uzaktı!

Antalya mağlubiyeti, Bursa beraberliği derken şampiyonluk yolunda tüm kredisini kaybeden Fenerbahçe'nin Osmanlıspor karşısında tökezlemek gibi bir şansı yoktu.
Rakip, sezonun ilk yarısındaki maçta kan terletmiş olsa da, ikinci yarının en iyi çıkış yapan 3. takımı olsa da, milli maç dönüşü lige konsantre olmak zor olsa da, Kadıköy'de kazanmaya mahkumdu Fenerbahçe!
Ancak, Vitor Pereira'nın sahaya sürdüğü kadro ve oyun kurgusu kazanmaktan uzaktı!
Sol bekte Caner'e tercih edilen Hasan Ali hücumda hiç yoktu. Topal-Josef-Ozan'dan oluşan orta blok da ataklarda beklenen katkıyı ağlayamıyordu. Kanatlarda Alper ile Volkan bal yapmayan arı gibiydiler. Bu sistemde Van Persie'nin gol atması mümkün değildi! Zaten form düzeyi tartışma konusu olan Hollandalı yeteri kadar topla buluşamıyor, nadiren yakaladığı fırsatlardan da sonuç alamıyordu...
Osmanlıspor'a gelince... Sezon başından beri uyguladıkları oyun kurgusunu sürekli geliştiren Başkent ekibi orta alanı hızla geçmeyi başarıyor, ancak ilerde çoğalamayınca istediği fırsatları yakalayamıyordu.
Özetle, iki takımın da atarı yoktu... Gol duran toplara ya da sürprizlere kalmıştı!
Bu durum Osmanlıspor içim bulunmaz nimetti ama Fenerbahçe için şampiyonluğa el sallamakla eş anlama geliyordu.
İkinci yarıda Diego hamlesiyle hücuma hareket katmak isteyen Pereira, hemen ardından Nani ve Fernandao kozlarını da oynadı. Portekizli, bu uğurda Josef ve Ozan'ı kenara almak, yani orta alanın tüm yükünü Topal'a yüklemek zorunda kalmıştı. Ama gol için her türlü riske mecburdu!
Evet, Fener hücumda etkinlik kazandı belki de, gol gelmedi!
Şampiyonluğa oynayan bir takımın inancından ve hırsından mahrum Fenerbahçe, hayaller ve gerçekler ironisinden kaçamadı...
90'da Rusescu'nun kaçırdığı gol Fenerbahçe'ye 1 puan kazandırırken, Sayın Pereira’nın 9 maçta kaybettiği 7 puanın ardından şampiyonluk planları suya  biraz daha battı!

MAÇIN ADAMI

Ahmet Şahin

KIRILMA ANI

Ahmet Şahin'in 86'da çeldiği Nani'nin şutu

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.