Kupa tesellisi

A -
A +

Fener 'yenilmesem de olur' kadrosuyla çıktığı Konya deplasmanında umduğundan fazlasını buldu. Ev sahibi maça geç başlayınca (!) sarı-lacivertliler tur kapısını araladı.

Fenerbahçe efsanesi Aykut Kocaman'la tarihinin en başarılı sezonunu yaşayan Konyaspor'un, Vitor Pereira'yla üç kulvarda başarı kovalarken elleri bomboş kalma noktasına gelen Fenerbahçe'yi konuk ettiği maç beklentilerin altında kaldı.
Çok değil, 10 gün önce bu statta oynanan lig maçında Fenerbahçe'ye sahayı dar edip, 2-1 kazanarak sarı-lacivertlilerin şampiyonluk hedefine limon sıkan Konya, o performansın çok gerisindeydi.
Oysa Beşiktaş'ı elemiş ve Türkiye Kupası'nda ilk kez bu kadar ileri gitmiş olan yeşil-beyazlılar kaleci değişikliği hariç aynı kadroyla çıkmıştı Fenerbahçe karşısına. Sarı-lacivertliler ise tam 6 farklı isimle dizilmişti sahada.

Aslında savunmada diriydi Konya. Neredeyse hiç pozisyon vermedi ilk yarıda. Ancak, orta alanda Ali Çamdalı kayıpları oynayınca, Holmen'in esamisi bile okunmayınca, Meha sadece iki duran topta boy gösterince, Rangelov ve Ömer Ali'nin zayıf çabaları da yeterli olmadı gol bulmaya.
Kjaer hariç tüm savunma bloğu değişen Fenerbahçe ise Ozan'ın zayıf oyununa, Nani'nin umursamazlığına, Fernandao'nun bıkkınlığına rağmen Volkan Şen ve Alper Potuk'la farkını ortaya koydu. İki yerli yıldız bireysel yetenekleriyle sahada istedikleri gibi top koştururken özellikle Volkan, Konya savunmasını bunalttı.
Volkan, Mersin maçında başladığı şovu Konya'da da sürdürüyordu ki, Nani, Türk yıldızı kıskandı. Portekizli, ilk yarının son dakikasında attığı jeneriklik bir frikikle Fenerbahçe'yi rahatlatırken, kaleci Kaya'nın tam anlamıyla saçmalamasının da bu golde katkısı büyüktü.

Aykut Hoca, Kadıköy'deki rövanşa umutlu çıkabilmek için ikinci yarıda taktiksel değişiklikler yaptı ama baskıyı kuran Konya, Fabiano'yu kıramadı.
Fernandao'nun laubali vuruşlarıyla çıldıran Pereira, Robin van Persie'yle rahatladı ve Fenerbahçe 2016'da Konya'yı yenen ilk takım olmayı başararak turu neredeyse ilk maçta garantiledi.
Kadıköy'de bir sürpriz olur da, Konya tur biletinin alırsa Pereira da Portekiz bileti alır!

MAÇIN ADAMI

Volkan Şen

KIRILMA ANI

Nani'nin golü

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.