Kocaman şok

A -
A +

Beşiktaş derbisinden sonra F.Bahçe’nin sergileyeceği performans merakla bekleniyordu. Sarı-lacivertliler iki maçlık galibiyet serisini geliştirebilecek miydi, yoksa evinde zorlu bir rakip olan Akhisar’a takılıp millî maç arasına moralsiz mi girecekti?
Fenerbahçe’nin kan ter içindeki derbinin ardından maçı domine etmesi hayalcilik olurdu ama bu kadar kötü olması beklenmiyordu.Sarı-lacivertli taraftarlar “Bu futbolla mı şampiyon olacağız?” diye sormakta hiç de haksız değil.
Hafta boyunca korkulan olmamış Skrtel ile Hasan Ali maça yetiştirilmişti. Josef, Neto ve İsmail’in cezalı, sakat Dirar’ın yokluğu Aykut Kocaman’ın alternatiflerini kısıtlıyordu ama sahaya çıkan kadro da Akhisar’ı yenebilecek güçteydi.
Tabii futbolun kağıt üzerinde değil sahada oynandığı ve kazanıldığı bir kez daha belgelendi.
Tam bir futbol işkencesi şeklinde geçti ilk yarı. Kör döğüşünde ikili mücadele keyfi bile yaşamadık.
Fenerbahçe’nin kaleyi bulan ilk şutunun 56’da gelmesi bu dakikaya kadar yaşanan can sıkıntısının özeti olabilir.
Ancak Mehmet Ekici’nin ayağından çıkan bu şuta cevap ağır oldu. Ozan’ın orta alandaki top kaybıyla başlayan hatalar silsilesinde Soner’in ara pasını Onur golle taçlandırarak cezayı kesti. 
Gol sonrası Aykut Hoca seri değişikliklerle gidişatı değiştirmek istedi. Yaptığı hamleler doğru muydu? Maçın sonucuna bakarsak, hayır!
Zira hamleleri yapan Fenerbahçe’ydi ama gole yaklaşan yine Akhisar oldu. 67’de Serginho inanılmaz işler yaptı. Eğer son vuruşu biraz becerikli olsa jeneriklik bir gol olacak Fenerbahçe ise tam anlamıyla havlu atacaktı.
İnanılmaz bir gol kaçtı ama Fener’in havası daha maç başlarken kaçmıştı. Soldado’nun kart görme çabalarını görmezden gelen Bülent Yıldırım 82’de Alper’i atarken tereddüt etmedi. 86’da Skrtel’in ikinci sarıdan atılması da çok doğru görünmüyordu.
Amma velakin tüm bunlar Fenerbahçe’nin mağlubiyetini ve ağır bir yara daha aldığı gerçeğini değiştirmiyordu.
Bakalım Aykut Kocaman bu performansı nasıl açıklayacak ve takımını nasıl toparlayacak.
Son olarak, Evet hakem kararları maçın önüne geçti. Ama nasıl ki Ali Palabıyık, Fenerbahçe’nin Beşiktaş galibiyetine gölge düşürmemeli, Bülent Yıldırım da Akhisar’ın zaferine gölge etmemeli. Çünkü Fenerbahçe hakkıyla kaybetti! 

Maçın adamı: Onur Ayık

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.