Yetmez ama evet

A -
A +

Kazanması gereken bir maçtan daha 3 puan çıkardı F.Bahçe. Demedi demeyin, bunlar şampiyonluk alametleri…

Fenerbahçe’nin golcüsüz çıktığı Kasımpaşa karşısında aldığı sonuç ve sergilediği performans çok kritikti ancak Kocaman, “Her zaman böyle olmaz” diyerek Bursa maçının zor olacağının sinyalini vermişti. Hoca söylediklerinin tamamında haklı çıktı. 
İyi çalışmıştı Bursa dersini. Fenerbahçe’nin geçen hafta makine gibi işleyen kanatları bu sefer iş görmez oldu. Aziz Behich ve Titi solu, Ertuğrul ve Barış sağı kapatmıştı. Takım oyununu kusursuz oynayan yeşil-beyazlılar, savunmada sürekli kalabalık olmayı başarıyor ve Fenerbahçe’nin oyunu rakip yarı alana yıkması bir sonuç vermiyordu. 
İsmail ve Şener’in bindirmelerde eksik kalması, Josef ve Mehmet Topal’ın hücuma yeterli desteği verememesi, Dirar’ın vasatın altına düşmesi de Bursaspor’un ekmeğine yağ sürüyordu. Aatıf, Giuliano ve Janssen’in çabaları yetersiz kalıyordu. Neyse ki, Bursa savunmadaki başarısını hücuma yansıtamıyor, Fenerbahçe de ilerideki beceriksizliğinin aksine defansta hata yapmıyordu.
Tipik bir beraberlik beklentisiyle devam eden süreçte Janssen’in sakatlanıp yerini Soldado’ya bırakması endişeyi körükledi. Zira Soldado henüz sağlığına kavuşmamış ve Sivas maçındaki performansını bir kenara koyarsak beklentileri karşılayamamıştı.
Ama İspanyol ezber bozdu. Kazandırdığı penaltıyla maçı çevirdi. 
“Bir Alex” olmadığını söyleyen Giuliano, vatandaşının anısını yaşatan katkılarını sürdürürken, sarı-lacivertliler seriyi geliştirdi.
Evet, Fenerbahçe, performans olarak düşüktü. Şampiyonluğa oynayan takımın çok daha fazlasını yapması gerek, ancak ne olursa olsun, nasıl olursa olsun kazanılması gereken bir maçtan 3 puan aldı sarı-lacivertliler ve seri devam etti.
Demedi demeyin, bunlar şampiyonluk alametleri…
Bursaspor’a gelince… 
Evet, kaybettiler bir kez daha. Ama muhteşem bir tribün şovuna imza atan taraftarların desteğiyle doğru yolda ilerliyor yeşil-beyazlılar. Le Guen’le devam edecek süreç Timsah’ı yakın zamanda yine zirveye oynayan takımlar arasına taşıyacaktır.

MAÇIN ADAMI: Roberto Soldado

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.