Kocaman sorular

A -
A +

Şampiyonluk bekleyen bir camiada kaç taraftar daha kalp krizi geçirecek? Koca sezon böyle mi geçecek?

F.Bahçe için zor bir maç olacağı kesindi Konya deplasmanının. Zira haftalardır kazanan kadro derin bir rotasyona uğramak zorunda kalmıştı.
Savunma dörtlüsü, üç cezalı, bir sakat nedeniyle tamamen bozulmuş, defanstaki açığı Josef’le kapatan Aykut Kocaman orta alanda da değişime mecbur kalmıştı. Janssen’in sakatlığı, Soldado’nun tam kapasiteye ulaşamaması, Fernandao’nun ihtiyaca cevap verememesi derken, sarı-lacivertliler bu sezon bir kez daha sahaya 4-6-0 dizilişiyle çıkmıştı.
Evet, rakip Konya sıkıntılı bir süreç geçiriyordu. Ama küme düşme hattından uzaklaşmaya takım müzesine iki kupa götüreli çok da olmamıştı. Her halde Aykut Hoca eski takımıyla ilgili bu gerçeği atlamıştı!
Yoksa “Doğru yoldayız ama henüz tam kapasiteye ulaşmadık. Eksiklerimizi gidermemiz, kendimizi geliştirmemiz gerek. Henüz yüzde 60-70’lerdeyiz” diyen bir teknik adamın oyun ve oyuncu tercihleri böyle mi olurdu?
Kaan’ın hem bireysel hem de kurgusal anlamda zayıf kaldığı 45 dakika boyunca görülmedi mi? Yanında Josef olmayan Mehmet’in topallaması nasıl gözden kaçtı? Dirar’a nasıl ve neden tahammül edildi? Valbuena’nın Giuliano’yu devre dışı bıraktığı anlaşılmadı mı? 
İkinci yarıya Kaan-Soldado değişikliğiyle başlayan Aykut Kocaman, Isla’nın stoper performansını nasıl buldu? Dirar sağ açıkta ne yaptı da sağ bekte ne yapması beklendi?
Gol atıp öne geçen Konya, Fofana’yı sahaya sürerken, Fernandao oyuna daha erken dahil olamaz mıydı? Kocaman, bu sezon Konya’nın maçlarını hiç mi izlememişti? 
Maçın başından sonuna, sonuç vermemesine rağmen, aynı şeyleri dememenin farklı doğurmasını beklemek nasıl bir akıl tutulmasıydı? Son saniye golleri anlaşılır da gol pozisyonu üretmemek ne demek?
Ben şampiyonluğa inanıyorum. Ama herkes benim kadar soğukkanlı değil hocam. İkinci yarı da böyle olacaksa çok taraftar kalp krizi geçirir, sinir krizleri yaşar. Hem fikir olduğumuz tek konu Valbuena ilk 11 oynamaz...

MAÇIN ADAMI: Mauricio Isla

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.