Derbiye yetmez!

A -
A +

Geçen haftaya damga vuran iki takım karşılaştı Kadıköy’de. Biri Başakşehir’i liderlikten indiren Fenerbahçe, öbürü 3 net penaltısı verilmeyince Konya’ya kaybeden Alanya...
Aykut Kocaman kalede mecburen rotasyon yapmış, hem kilidi açmak hem de taraftarın gönlünü hoş etmek için Valbuena’yı da ilk 11’de sahaya sürmüştü.
Temennimiz temiz ve keyifli bir maç izlemekti. Tabii ki mümkün olmadı! Hakemler sağ olsun!
Vagner Love’un vedasına rağmen hücum yeteneğini kaybetmeyen Alanya, Kadıköy’de nefesleri kesecek pozisyonlar bulurken, Volkan’ın boşluğunu dolduran Kameni sarı-lacivertli forma altındaki en iyi performansına imza atarak Fenerbahçe’yi ayakta tuttu.
Başakşehir’i deviren kadrodan sadece iki değişik isim vardı sarı-lacivertlilerde ama oyun kurgusu ve disiplini çok farklıydı.
Kadıköy’ün baskısı mı dersiniz, derbi stresi mi bilinmez ama Fenerbahçe, geçen haftaya oranla çok daha dengesiz ve savruktu.
Neyse ki yıldızlar kritik anda sahne almayı bildi de, bu sezon hastalık haline gelen büyük maçlardaki iyi performanslar sonrası yaşanan puan kaybı bu sefer gerçekleşmedi.
Valbuena’nın şık ara pası önemliydi ama golü atan Giuliano’nun yeteneği çok daha özeldi. Aynı pozisyonda Fernandao’dan skor mümkün olmazdı.
Fenerbahçe’yi rahatlatan golde Fernandao’nun ofsaytta olduğunu kaçıran ikinci yardımcı hakem Osman Gökhan Bilir hakem Ümit Öztürk’ü yanılttı.
İkinci yarıda ise Fernandao’nun çizgiyi geçen vuruşunda birinci yardımcı Ali Saygın Ögel uyuyunca Ümit Öztürk nizami golü veremedi.
Hata, hatayla dengelendi!
Fernandao’nun kazandırdığı penaltıda Giuliano Fenerbahçe’yi hepten rahatlatırken, tribünlerin de yüzü gülüyordu.
Ama açıkçası bu futbol bana derbi için yeterli gelmedi.
Fenerbahçe, Beşiktaş’ı evinde yenmek için yine Valbuena’sız başlamalı. Çok daha disiplinli olmalı.
Bu arada Hasan Ali’ye de bravo! Derbide Fenerbahçe’yi İsmail’e mahkûm ettiği için...

MAÇIN ADAMI: Kameni

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.