Yetmez ama evet

A -
A +

İstatiksel anlamda ilginç bir karşılaşmaydı Sivas-Fenerbahçe maçı.         Sivas, Başakşehir, Galatasaray, Beşiktaş’ı yenmenin güveniyle, Fenerbahçe sezonun en iyi deplasman takımı olmanın gücüyle sahadaydı.
Fenerbahçe, Kayseri formülüyle başladı maça ve ilk dakikadan itibaren gol için bastırdı. Ama Sivas’ın reaksiyonu Kayseri gibi pasif olmadı.
Yiğidolar kaptıkları topları hızlı ataklara çevirirken Bifouma biraz becerikli olsa geceyi çok farklı yorumlayabilirdik.
Sivas derinlemesine topları doğru zamanda Bifouma ile buluşturdu ama Fransızın son vuruşlardaki beceriksizliği ev sahibi adına büyük hayal kırıklığı oldu.
Fenerbahçe ise sağ gösterip sol vurdu. Şener ve Dirar’la geliştirdiği ataklardan umduğunu bulamayan sarı-lacivertliler, soldan ilk gelişinde golü buldu. Hasan Ali taşıdığı topu basit bir çalımla Aatıf’a çıkardı. Faslı yıldızın eski takımını yıkan vuruşu ders niteliğindeydi.
Futbol basit bir oyundu. Biraz hız, biraz akıl her şeyi lehinize çevirebiliyordu. Hasan-Aatıf bunu ispat etti.
Bu tezi geliştiren ise Soldado oldu. İspanyol golcü topu öyle bir yere attı ki, Medjani kendi kalesini vurmak zorunda kaldı.
Neden kalede olduğu tartışılan Ali Şaşal’ın gollerde hatası olmadığı gibi farkın açılmasını önleyen kurtarışlar yaptığını da belirtmeyi unutmayalım bu arada.
Skor üstünlüğünü yakalayan Fenerbahçe futbol olarak ne kadar üstündü sorusuna adaletli bir cevap vermemiz gerekirse, ben Sivas’ı daha iyi bulduğumu itiraf etmek zorundayım.
Bifouma biraz becerikli olsaydı sarı-lacivertliler şampiyonluk yarışı dışında kalabilirdi. Sarı-lacivertliler atak yönü olarak sağ kanadı tercih edip, Şener ve Dirar’ın taşıdığı topları Giuliano ile buluşturmaya çalışıyordu. Soldado’nun pres altında olduğu bu süreçte taktik doğru görülse de sonuç getirmedi.
Kaptan belki uzun süre sonra kalesinde gol gördü ama yaptığı birbirinden kritik kurtarışlarla Fenerbahçe’nin hayalini kovalamasını sağladı.
Bu sezon Sivas’tan puan alan tek şampiyon adayı olsa da, 3’te 3 yapsa da Fenerbahçe kalan 5 maçta hedefi tuttumak için çok daha fazlasını yapmak zorunda.

MAÇIN ADAMI: Volkan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.