Derin uyku

A -
A +

F.Bahçe’deki büyük değişimin sahaya yansıması tarihî çöküş oldu. Şampiyonlar Ligi’nin kapısından dönen sarı-lacivertlilerin ligin ilk 3 haftasında 2 mağlubiyet alması da deplasman kılıfına sığmıştı. Ancak son yılın en kötü sezon başlangıcı Kayseri mağlubiyetiyle tarihî rekor olarak farklı bir boyuta taşındı.
Son sığdırdığı sürpriz isimlerle transfer şampiyonu olan Fenerbahçe’de Cocu sahaya sürpriz denilebilecek bir 11 ve taktik dizilişte de değişikliğe gitmişti. 12. adamın itici gücüyle Fenerbahçe maça tempolu bir şekilde başladı.
Bekler kanatlardan bindiriyor, Ekici ve Valbuena kıvrak çalımlarını akıllı paslarla süslüyor, Ayew ve Slimani gol atabilmek için bütün maharetlerini sergiliyordu.
Beklenen gecikmedi, taraftarın bağrına bastığı Hasan Ali’nin ortasında Ayew topa öyle bir hırsla yükseldi ki, meşin yuvarlak ağlara âdeta mutlulukla gitti.
Ama bütün bunlar yetmedi. Golden sonra uyku mahmurluğu çöktü sarı-lacivertlilerin üzerine. Sadece futbolcular değil tribünler de koptu maçtan. Reyes’in sırıttığı takımda Skrtel ile Neustaedter de gaflete düşünce Kayseri sesini yükseltmekte gecikmedi.
Ertuğrul Sağlam’ın ne yaptığını bilen öğrencileri organize ataklar yaparken, ilk maçında mükemmel işler çıkaran Harun’u aşmakta zorlandı ama o da bir yere kadar dayanabildi.
Mensah’ın frikiğinde, savunmadan sirayet eden uyku hastalığına kapılan Harun ancak topu ağlardan çıkarırken kendine gelebildi.
Taraftarın reaksiyonuyla arzulu ama savruk ataklara başlayan Fenerbahçe, ilk gol sevincini yaşayan Slimani ile bir kez daha öne geçti.
Ancak ne istediğini bilen Kayseri önce Skrtel’in hatasıyla dengeyi kurdu, sonra Chery ile vurdu.
Geçen sezon 2 gol attığı tam 6 maçta, 2 mağlubiyet, 4 beraberlik alan Fenerbahçe, Cocu’yla da kocaman bir şok yaşamış oldu.
Sarı-kırmızı fırtına 3 haftada 9 puana mal oldu ama ne Cocu uyanabildi, ne takım...
Bu uyku hâlinin sonu vahim.

MAÇIN ADAMI: Bilal Başaçıkoğlu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.