Bir devin uyanışı

A -
A +

Sezona başlayan takımla dün akşamki Fenerbahçe arasında sarı ile lacivert kadar fark var. Gördük ki, sarı, lacivertle güzel....

Malatya galibiyetinin motivasyonu, yeni transferlerin coşkusu Göztepe maçı öncesi Fenerbahçe’yi bambaşka bir havaya sokmuştu.
Ligin ilk yarısını 17. sırada tamamlayan takım gitmiş, sanki şampiyonluk kovalayan bir takım gelmişti.
Taraftar inanıyordu ama daha da önemlisi artık futbolcular da inanıyordu.
Rakip, ligin en etkili hücum oyuncularına sahip olan ekiplerinden Göztepe olsa da, o Göztepe, Galatasaray’ kan terletmiş olsa da, sarı-lacivertliler olanca yaralarına rağmen eski günlerine dönmüş, korkusuzca, dimdik ayakta bir duruş sergiliyordu. Maç henüz başlamıştı ki, aynı Malatya karşısında olduğu gibi erken bir gol buldu Fenerbahçe. Isla’nın sağdan büyük bir arzuyla taşıyıp içeriye çevirdiği topu Soldado kaleye yollamış, meşin yuvarlak Ayew’in ufak temasıyla ağlarla buluşmuştu.
Gol, Soldado’nun adıyla anons edildi. Stat İspanyol yıldızın adıyla inledi. İstatistiklerde ise Ayew’in ismi vardı.
Ancak kimin attığını umursayan yoktu, Fenerbahçe artık kazanmayı hatırlamıştı.
Göztepe ise tüm çabasına rağmen ezberini unutmuştu.
Sarı-lacivertliler ise zaman zaman duraklamalar yaşasa da her geçen dakika özlenen görüntülerinden enstanteleri daha geniş zamana yayıyordu.
İkinci yarı ise Jerome’un Sadık’a yaptığı aşırı sertlik içeren saçma faulle başladı ve Göztepe, haklı bir şekilde atılan oyuncu yüzünden 10 kişi kalırken, Fenerbahçe bu fırsatı gaza basarak değerlendirdi.
Ersun Yanal’ın Benzia ve Ayew’in yerine Moses ile Tolgay’ı oyuna sürmesi sadece saha içini değil tribünleri de hareketlendirdi.
Desteğin temposuyla birlikte Fenerbahçe’nin hücum gücü de arttı ve bu birleşim golü de beraberinde getirdi. Jailson ile Moses’in sadece paslaşarak değil aynı zamanda savaşarak rakip ceza sahasına taşıdığı top Brezilyalı’nın pası Nijeryalı’nın vuruşuyla ağlara gitti. Maçın son düdüğü çaldığında Saracoğlu’nda bayram havası esiyordu.
Bu sezon ilk kez üst üste kazanan takım taraftarına sadece 3 puan değil, güven ve umut da kazandırmıştı.
Hızla üst sıralara tırmanan Fenerbahçe, dün akşamki performansıyla rakiplerine korku salarken, tribünlerde, “Biz bitti demeden bitmez” sözleri kulaktan kulağa fısıldanıyordu.

MAÇIN ADAMI: Dirar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.