Tarihin değiştiği gece

A -
A +

Trabzonspor bu sezon dördüncü kez karşılaştığı F.Bahçe’ye karşı üçüncü zaferini yaşarken, 23 sene sonra Kadıköy'ü yıktı.

Tarih 5 Mayıs 2010... Mekân Şanlıurfa GAP Stadyumu... Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup eden Trabzonspor, Türkiye Kupası'nı 8. kez müzesine götürüyor.
Tarih 22 Mayıs 2013... Mekân Ankara 19 Mayıs... Trabzonspor'u 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nı 6. kez müzesine götürüyor.
Kupada son zaferlerini birbirlerine karşı yaşayan iki dev dün yarı final rövanşında kozlarını paylaştı.
Trabzon 2-1'lik avantajına, daha formda görünen oyuncularına,  taraftar desteğinden mahrum Fenerbahçe ise 28 Ağustos 1997'den Kadıköy'deki yenilmezliğine güveniyordu.
Takımlar sahaya beklenen 11'lerle çıktı da beklenmedik şeyler oldu.
Mutlak gol bulması gereken Fenerbahçe hiç beklemediği kalesinde golü gördü. Sörloth gibi bir adamı boş bırakmanın bedeli bir kez daha ağır olmuştu.
Ama gol Trabzon'a yaramadı mı dersiniz, Fenerbahçe'yi kendine getirdi olarak mı yorumlarsanız fark etmez, sarı-lacivertliler oyun kontrolünü ele aldı.
Kanatları çalışmayan, orta sahası üretkenlikten uzak Trabzonspor'da Ekuban taşıdığı toplarla etkili olmaya çalışırken, Nwakaeme'nin sakatlanmasıyla ipler tamamen Fenerbahçe'nin eline geçti ki,  42'de Deniz'le gelen jeneriklik gol Fenerbahçe'yi umutlandırdı.
İkinci yarıya Zajc - Ekici değişikliğiyle başlayan Fenerbahçe vites yükseltse de sezon başından beri kanayan yara yine dinmedi, pozisyon zenginliği, son vuruş beceriksizliğiyle anlamsızlaştı. Sörloth 54'te karşı karşıya pozisyonda zoru başarıp topu auta şutlamasa heyecan çabuk sönecekti. Neyse ki, Norveçli hatasını 83'te telafi ederek fişi çekti.
Söylemleri güçlü eylemleri sönük Fenerbahçe elindeki tek umudu da kaybederken, Trabzonspor kuzeyin kralıyla yeni zaferlere yelken açtı.
Hem de 23 yıl sonra Kadıköy'de kazanarak.
Belki gecenin golcüsü Sörloth oldu ama Ekuban ile Uğurcan da zaferin gizli mimarlarıydı.

MAÇIN ADAMI: Ekuban

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.