Mecburen galibiyet!

A -
A +

Şampiyonluk için kazanmak, kazanmak için savaşmak, savaşmak için inanmak gerek. Biraz da hakem…

Her şey bir hayalle başlar ama hayaller gerçeğe emekle dönüşür... Gaziantep’teki maç ile Kadıköy’deki buluşma arasında çok büyük farklar vardı. Öncelikle hocalar değişmişti. Tabii bir de kadrolar. O gün Gaziantep’i 3-1’lik zafere taşıyan ilk 11’den 7 isim dün de sahadaydı. Fenerbahçe’de ise tam 7 farklı oyuncu vardı. Asıl değişim ise takımların sıralamadaki durumlarıydı.
Fenerbahçe’nin olmazsa olmazı, Gaziantep’in umursamazı... Emre Hoca'nın dokunuşlarını merak edenler, Gustavo’yu yedekte gördü. Takım 4-1-4-1’e dönmüştü. Arzusu artmış, temposu yükselmiş, beceriksizliği aynen devam eden bir Fenerbahçe izledik ilk yarıda. Hasret kalınan pozisyonları bulan ama cömertçe harcayan bir takım. Kaçanlar sıradan gol fırsatları değil koca bir şampiyonluktu belki de... Bu arada sezon başından beri verdiği kontra fırsatlarını Gaziantep’e de sunuyordu Fenerbahçe.
Golü de yemeyi başardı. Kornerden gelen topu Altay seyrederken Djilobodji indirdi, Dicko vurdu, ağlar havalandı. Neyse ki Mete Kalkavan devreye girdi! Antep’in buz gibi golü, uydurma bir faul gerekçesiyle yok sayıldı da sarı lacivertliler oyunda kaldı.
Soyunma odasında Emre Hoca'nın korku saldığı sarı lacivertliler, 56’da önde yaptıkları baskının ödülünü golle taçlandırdı. Ancak 66’da kurtardığı topu içeri alan Altay skoru eşitledi. Kadıköy bir kez daha yıkılacaktı ki, Valencia skoru Fenerbahçe’nin lehine çevirdi.
Hemen bu üstteki satırları okuduğunuzda, Fenerbahçe’nin şampiyonluk inancıyla oyuna ağırlığını koyduğunu düşünebilirsiniz. Yanılırsınız. Zira mağlup Antep, futbolun galibi oldu. Fenerbahçe teknik heyeti seri değişikliklerle savunmayı güçlendirmeye çalışsa da konuk ekip inanılmaz pozisyonlar yakaladı. Biraz şans, biraz beceri Kadıköy’de kazananlar kulübüne Antep’in de adını yazdırabilirdi. Olmadı.
Fenerbahçe net bir galibiyet aldı ama futbol kalitesi yine tartışmalıydı. Ya Mete Kalkavan o nizami golü iptal etmeseydi?

MAÇIN ADAMI: Altay Bayındır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.