Altay Bayındır terse yatırdı

A -
A +

Önemli eksiklerine rağmen sezonun ilk 5 resmî maçında tulum çıkaran Fenerbahçe’den fazlasını beklemek normaldi. Transferleri tamamlanmış, kadrosu genişlemiş, eli rahatlamış Vitor Pereira’nın şapkadan çıkaracak tavşanı daha çoktu artık. Ama asıl sürprizi Altay yaptı.

Sezonun ilk üç haftasında gol yemeyen, Adana’da Fenerbahçe kariyerinin en verimli performansına imza atan genç eldiven, Sivas’ın maça tutunmasını sağladı.

Rotasyon yaramadı
Oyuncularının yorgunluklarını dikkate alan, perşembe günü Frankfurt’taki Eintracht deplasmanını hesaba katan Pereira rotasyona gitmişti. Portekizli, verdiği talimatları uyguladıkları takdirde, Szalai ve Valencia gibi bankolar olmadan da maçı kazanacakları düşünüyordu ki, başlangıç oyunu da onu destekliyordu.

Gustavo kesiyor, Zajc seri dağıtım yapıyor, Mesut’un önderliğindeki varyasyonlar golü çağırıyordu. Diego ve Berisha’nın henüz ısınmadıkları belli olsa da, Osayi’nin acemilikleri göze batsa da belliydi bir şeyler olacağı. Zira Sivas ne yaparsa yapsın pres kırılmamış uzaklaştırılmaya çalışan toplar duvara çarparcasına geri geliyordu. O savruk Osayi aradan dereden sıyrılıp golü attığında Fenerbahçe rahatladı. Hem de ne rahatlama!

Aşırı öz güven
Önce tempo düştü sonra savunmada açıklar başladı. Sivas oyunu dengeledi. Yiğidoların yine de atarı yoktu ki, Altay sahne aldı! Genç eldiven olmadık bir pozisyonda öz güvenine yenildi, penaltıya sebebiyet verdi, golü yedi, rahatladı. Evet skor eşitlendi ama artık Altay’ın üzerindeki gol yememe baskısı da kalktı!...

Sarı lacivertlilerin basit hataları, Sivas’ın dirayetli savunması derken, koskoca ikinci yarıda denge bozulmadı. Sezon başından beri belki de en organize oyununu oynayan Fenerbahçe, ilk puanlarını Kadıköy’de kaybetti, liderlik fırsatını tepti. Frankfurt deplasmanı öncesi seri de bozuldu, moraller de…

MAÇIN ADAMI: Luiz Gustavo

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.