Fener’i direkler kurtardı

A -
A +

Hedeflerinden uzak iki eksik takım. Sivas elindeki imkânlar dahilinde oynadığından azını kazanmış, ne oynadığı belirsiz yıldızlar topluluğu Fenerbahçe sallana yuvarlana bugünlere gelmiş. Maça da yine önemli eksiklerle çıktılar. Yine de buz gibi havayı ısıtması beklenen bir futbol bekliyorduk ki, hiç de fena maç olmadı yani. İsmail Kartal’ın mecburiyetler dışında yaptığı tercihler doğru görünüyordu, Zajc, Sosa’dan fazlasını yaptı, bir de gol attı. Valencia da her anlamda Pelkas’tan çok on biri hak ettiğini gösterdi.

Mesut sakat mıymış?
Belki temizdi zemin ama çok da yumuşak değildi ve sertlik oyuna da yansıyordu. İlk fireyi Sivas verdi, ev sahibinin önemli hücum silahlarından Erdoğan sakatlandı. Uzaklarda bir yerde Mesut Özil “Sakat mı kaçak mı?” dedikoduları yapılırken de Fenerbahçe öne geçti. Tartışılan isimlerden Serdar Dursun’un akıl dolu pası, Valencia’nın doğru noktaya servisi ve Zajc’ın iğne deliğinden geçirmesiyle top ağlara gitti. Farkı açacak pozisyonları da buldu sarı lacivertliler ama cömertçe harcadılar.

Berke’den hediye…
İkinci yarıda, lider Trabzon’un yaşadığını tecrübe etti Fenerbahçe. Sivas sazı aldı eline, kendi çaldı, kendi söyledi. Direkleri dövdü ama golü de buldu. Oyunun gidişatında Novak’ın sakatlığı sonrası değişen Fenerbahçe kurgusunun da etkisi vardı. Belki Berke tam anlamıyla sağlıklı olsa o golü yemezdi ama Sivas’ın kurduğu baskının bir bedeli olacağı kesindi. Hatayı genç eldiven yaptı. Diğer açıkları direkler kapattı. Serisi çabuk biten Fenerbahçe, bu oyunla gelen bir puana şükretmeli.

MAÇIN ADAMI: Pedro Henrique

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.