Kartal istedi direk önledi

A -
A +

Sezonun son derbisinde Beşiktaş ile Fenerbahçe sakat, aksak buluştu. Her iki takım da önemli oyuncularından mahrumdu ki, özellikle siyah beyazlılar için işler daha zor görünüyordu. Buna rağmen Valerien İsmael üçlü savunma kurgusundan taviz vermedi. Takımların kadrolarıyla açıklandığında her türlü sürprize açık bir derbi izleyeceğimiz de aşikâr oldu. 

Bu gerginlik ne?

Hem Beşiktaş hem Fenerbahçe ana hedeflerinden bu kadar uzaktayken taraftarın aşırı gerginliğini anlamak için mümkün değildi. Yabancı madde yağmuru neredeyse ilk düdükle birlikte başladı. Tribünlerin sarı lacivertli oyuncuları hedef almaya odaklandığı dakikalarda gelen gol soğuk duş etkisi yaptı. Beşiktaş’ın ofsayt beklediği pozisyonda gizli golcü Novak ağları havalandırmıştı.

Novak’ın maçı oldu

Ama hemen devamında penaltıya sebebiyet veren de Novak oldu. Topun başına geçen Batshuayi’nin bu sezon harcadığı pozisyonlar düşünüldüğünde meşin yuvarlağı direğe nişanlaması çok da şaşırtıcı olmadı. Ancak Novak bir kere daha penaltıya sebebiyet vererek âdeta tek başına maçı yönlendirince, Ghezzal bu fırsatı heba etmedi. Formda Fenerbahçe vasatı aşamazken, Avrupa hayalini sürdüren Beşiktaş beklentilerin üzerine çıkarak galibiyete yaklaştı ama önce Altay sonra direk skor gelişimini önledi.

MAÇIN ADAMI: Kenan Karaman

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.