Gemuhluoğlu ve vefa...

A -
A +
Dostluk ve vefa denince ilk akla gelen kişidir Fethi Gemuhluoğlu.
Birkaç kuşağı gönül coğrafyasında dostluk ve vefa üzerine rahleitedrisinden geçiren ve gönüllerinde derin izler bırakan bu irfan ehli ne yazık ki ölümünden sonra çok az insan tarafından sahiplenildi. "Yedi güzel adam" arasına dahi koymayanlar oldu! Oysa Fethi Gemuhluoğlu pek çok anlamda tek başına bir güzel adamdı. O bir zirveydi…
Kendisi hakkında televizyonlar, radyolar ve gazeteler hiç yayın yapmasa da onu gençlerimizin sahiplendiğini görmek ne güzeldir. Gemuhluoğlu en çok gençlere inanırdı ve gençler için mesai harcardı zira.
Genç Memur Sen ve Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet “ADEM” toplulukları “Medeniyet Okumaları” çerçevesinde yaklaşık bir yıldır Fethi Gemuhluoğlu okumaları yapıyordu ve en son Türkiye genelinde Üniversiteler arası “Dostluk ve Vefa” konulu deneme yazma yarışması düzenlendi ve bu süreçte Fethi Gemuhluoğlu’nun “Dostluk Manifestosu” tam olarak yirmi bin gençle buluşturuldu.
Ölümünün 41. seneidevriyesi olan 5 Ekim tarihinde Fethi Gemuhluoğlu anısına Ankara’da bir anma programı düzenleyerek deneme yarışmasında dereceye giren gençlere ödülleri verildi.
Sevgili Kardeşim, Genç Memur Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, kültürel meselelere kafa yoran, yarınki büyük Türkiye’nin özlemiyle etrafındaki gençlerle birlikte birbirinden önemli çalışmalar yapan pırıl pırıl bir sendikacı. Fethi Gemuhluoğlu gibi bir gönül insanını yıllar sonra böylesine geniş kitlelerle buluşturan bu genç kardeşimizi yürekten kutluyorum.
Ne varsa gençlerde var, ne yapılacaksa gençler yapacak!
Fethi Gemuhluoğlu, gençlere inanıyordu. Onların her türlü yardımına koşan, hayatı boyunca gençler için çırpınan bu gönül insanı binlerce gence öğrenim bursu vererek onları hem maddeten hem de manen gönül zenginliğiyle kuşatmış ve onlara irfan denizinden nice inciler emanet etmişti.
Fethi Gemuhluoğlu bir iyilik ve güzellik adresiydi, gençlerin sırtını verip yaslandığı bir dev çınardı, herkesin Fethi Ağabeyi idi. Şu an devletin her kademesinde onun rüzgârından etkilenmeyen yoktur belki de. Ama “Dostluk ve Vefa” şık bir elbisedir ki her kişiye yakışmaz. Gemuhluoğlu’nu ancak o şık elbiseden giyinenler hatırladı ve hatırlıyor…
Genç Memur Sen’in düzenlediği anma töreninde konuşan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; "Gemuhluoğlu, Kitap, Vefa, Şuur, Dava ve Aşk insanıdır” diyerek aslında gönüllere sığmayan bir Fethi Gemuhluoğlu haritası çizdi...
Fethi Gemuhluoğlu’nun “Nabi Can” diye hitap ettiği Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ise “Fethi Ağabeyi ve onun yücelttiği değerleri gençlere tanıtmak babında böyle bir iş yaptığı için Genç Memur Sen’e teşekkür ediyorum” dedi. Açıkçası Millî Eğitim Bakanlığı sırasında Fethi Gemuhluoğlu gibi yıldız bir ismi ders kitaplarına koymayı unutan veya ihmal eden Sayın Bakana içimden hep sitem etmişimdir!
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun ise “Gemuhluoğlu, gençlerle zaman geçirme ustası idi. Fethi Ağabey, bana göre kuşatıcı ve herkesi benimseyici özelliğiyle meşrep, meslek ve siyasetin çok üzerine çıkarak bir muhabbet halkası oluşturmak suretiyle bunu yapabilecek ender kişiliklerden bir tanesidir” diye konuştu.
Genç Memur Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan ise “Sahip olduğu zarif İstanbul Türkçesiyle (Gemuhluoğlu Malatya Arapkirlidir) yaptığı konuşma, mektup ve makalelerinde iman, aşk, emek, hürriyet, güzel ahlak, çalışkanlık gibi değerleri döneminin yüksek öğrenim gençlerine aşıladı. Gemuhluoğlu, dostluğun adresiydi" dedi. 
Ne diyelim, büyüklerin yapamadığını gerçekleştiren Genç Memur Sen’e teşekkür ediyoruz...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.