Esat Kabaklı’dan yeni albüm!

A -
A +
Son yıllarda musiki dünyasında bir sessizlik var.
Beş on yıl evvel neredeyse her hafta kitlelerin diline düşen yepyeni bir eserle, şarkıyla, besteyle, türküyle tanışırdık. Aslında bu yeni eserler, toplumun üzerinde hemfikir olduğu, beraber dillenen ve duygu dünyamıza dokunan taraflarıyla güzel bir görevi de ifa ediyorlardı...
Şimdilerde de bazen böylesi güzel haberler alıyoruz. İşte onlardan biri…
Geçtiğimiz gün sosyal medyada bir paylaşımından gördüm. Kıymetli Ozanımız Esat Kabaklı yeni albümünden söz ediyordu.
Esat Kabaklı, TRT’de başladığı sanat hayatının bütün evrelerinde hep bu millet için haykırdı, elindeki bağlamasıyla bu milletin avazı, daha doğrusu “Alperen Seslenişi” oldu. Edebiyat ve Kültür dünyamızın Şeyhülmuharriri merhum Ahmet Kabaklı’nın da yeğeni olan Esat Kabaklı, amcasının izinde bu millet ve devlet için kutlu yürüyüşünü sürdüren önemli ve değerli bir sanatçımız.
Albüm haberini alınca hemen Esat Ağabeyi aradım ve yeni eseri hakkında konuştum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlarda seslendirdikten sonra dillerden düşmeyen “Bil Oğlum” adlı eser, albümün adını taşıyordu. Bu klasik eser yeni albüme de konmuş. Bu eserin sözleri Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı Ağabeye ait. Eser, aslında tam yirmi yıl önce bestelenmişti ve yıllardır severek dinliyorduk lakin Cumhurbaşkanımızın teveccühüyle geniş kitlelere ulaştı ve çok sevildi. 
Esat Ağabeye "hangi şairlerin şiirlerini bestelediniz?" diye soruyorum. Merhum destan şairi Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nun merhum Gün Sazak için kaleme aldığı şiirinden söz ediyor ki bu çok sevdiğim şiirin bir bölümünü sizler için aşağıya alıyorum: 
“Kurudu gözde pınarlar, canım içre canım gitti
Devrildi iri çınarlar, nice gül fidanım gitti.
Bölünmesin diye millet, baki kalsın diye devlet
Dağlar gibi kemikle et, seller gibi kanım gitti.
Hey yakınlar uzaklar, bekler pusular tuzaklar
Tayfuna dönsün Sazaklar, göz ışığım Gün'üm gitti.
Bu bir nesildir sürekli, gözü pek çatal yürekli
Zor günlerimde gerekli, tuğ gibi beş binim gitti."
Esat Ağabey, albümdeki bütün bestelerin kendisine ait olduğunu söylüyor sonra. Yeni besteleri arasında Azerbaycan’ın büyük şairi Muhammed Hüseyin Şehriyar’ın “Azerbaycan Gözeli”, Şair Yusuf Dursun Hocanın “Bu vatan bölünmez, bu bayrak inmez” adlı şiirlerinin olduğunu anlatıyor. Yusuf Dursun Hoca şiirleriyle bu toprakların Alperen şairlerinden. Bu güzel şiirinin bir dörtlüğü şu şekilde:
“Sönmez ufkumuzda bu hilâl, 'sönmez',
Türk’e yan bakanın ocağı yanmaz.
Söz verdi bu millet, bir daha dönmez;
Bu vatan bölünmez, bu bayrak inmez.”
Albümdeki diğer eserleri de şöyle anlatıyor Esat Ağabey:
“Bu Bayrak adlı bestemizin sözleri Ekrem Şema’ya ait olup gerçekten de bayrağımız için yazılmış çok güzel şiirlerden biri:
Peygamber kabrinde sadık muhafız
Bayraktan alırdı mücahitler hız,
Unutana yine hatırlatırız;
Zemin kan kırmızı, ayyıldızı ak,
O mübarek bayrak, işte bu bayrak!
'Çanakkale Bugün Toz ile Duman' adlı bestenin sözleri de Ozan Arif Şirin’e ait ve geriye kalan diğer eserlerin söz ve besteleri bendenize ait. Albümde on eser yer alıyor. 'Bil Oğlum' adlı eseri bu millet çok sevdi, Sayın Cumhurbaşkanımız seslendirdikten sonra daha çok ilgi görmeye başladı. Albümümüz, 7 Aralık itibarıyla hem dijital platformlarda yer alacak, hem de CD olarak mekanik satışlara başlanacak. Eserlerimizi, türkülerimizi bu millete yapıyoruz, türkülerimizi isteyen alır, çalar söyler. Biz bu eserleri bu milletin ortak değerleri için yapıyoruz. Albüm, Nüvaz Müzik Prodüktörlüğünde yapıldı dağıtımı da Âti Müzik tarafından yapılacak..."
Ne diyelim, albümün bahtı açık olsun.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.