Kadın kadının kurdudur!

A -
A +
Elleri kınalı, dudakları dualı, evlerin bereketi, huzuru ve asaleti olan ninelerimizin hükmü artık bu toplumda geçmiyor. Öyle ki bereket ve iyilik onlarla göçüp gitti sanırsınız.
Tepeden tırnağa değişen hayatımızda kadının da değişmesi kaçınılmazdı.
Televizyonun gelişiyle birlikte, batı tesiriyle arabeskleşen sosyal hayatımızda, melez bir kültürle formatlanıp hayata karışan kadınlarımız internet çağında birçok hususta âdeta çığır açtılar.
Havalimanında meydana gelen malum olayı herkes gördü ve işitti.
Bir kadın bir kadına bunu yapar mıydı?
Herkes bu soruyu sordu birbirine ve ilgili kadını kınadılar. Ancak bu olay ne bir ilkti ne de bir son. Bu ülkede her gün bu kabilden binlerce olay yaşanıyor ve bizler bu olayların çok azından haberdar olabiliyoruz.
Bu şirret kadın böyle gündeme gelince sosyal medyada kendisine hakaretler yağdıran birtakım hanımefendilerin zaman zaman hemcinslerine attıkları hakaret dolu tweetleri geldi aklıma.
Lütfen sizler de etrafınıza bir göz atınız isterseniz…
Kadınlar ne kadar da çok kavga ediyor, küsüyor, tartışıyor, dedikodu yapıyor… Üç kadın bir arada bir hafta yaşasın iddia ediyorum ikinci gün ikisi taraf olur üçüncüsünü karşısına alır ve kesin kavga çıkar.
Sosyal medyada kavga edip de mahkemelere düşen ne çok kadın var. Samimi zamanlarda birbirlerine emanet ettikleri sırları, küstükleri vakit nasıl da havalarda uçuşuyor. Hele hele bir erkek için saç saça, baş başa kavga edip karakolluk olanları hatırlamak bile istemiyorum.
İş yerlerine bakınız, birbirlerinden en fazla şikâyetçi olanlar kadınlardır, kıskananlar, gammazlayanlar, kazık atanlar, dedikodu çıkartanlar, küçük sorunları büyütenler, çözülmüş meseleleri dahi durmadan gündemde tutanlar ve biteviye konuşanlar…
Kin tutanlar, affetmeyenler, intikamcı olanlar…
Hâl böyle iken havalimanındaki kadının görevli kıza herkesin önünde acımasızca, gaddarca hakaret etmesi karşısında açık söylüyorum hiç şaşırmadım.
Üç beş kuruş parası olan parasıyla, mevki makam sahibi kocası olan kocasıyla, kendisinin bir görevi varsa onunla etrafındaki kadınları ezen, onları aşağılayan pek çok kadın gördüm, tanıdım ne yazık ki!
Hatta güzel olan güzelliğiyle, boyu bosu yerinde olan boyuyla, genç olan yaşıyla, eğitimi iyi olan diplomasıyla, ince veya zayıf olan kilosuyla etrafındaki kadınlara bunu duyurmanın yolunu arar.
Yapılan bir araştırmada kadın çalışanların, kadın yönetici istemedikleri ortaya çıkmış! Acaba nedeni nedir?
Süleyman Demirel Üniversitesinden Doçent Dr. Ezgi Cevher ve Dr. Umut Can Öztürk’ün yazdığı “İş Yaşamında Kadınların Kadınlara Yaptığı Mobbing Üzerine Bir Araştırma” adlı makalede şu ilginç bilgilere ulaştık:
“… Türkiye’den 1.473’ü erkek, 1.360’ı kadın toplamda 2.833 kişinin katıldığı başka bir araştırmanın Türkiye sonuçları da global sonuçlarla benzerlik göstermektedir. Bu araştırmada kadınların %60’ı erkeklerle, %28’i ise kadınlarla çalışmak istediğini belirtmiş, yüzde 12'si ise tarafsız kalmıştır. Hem globaldeki hem Türkiye’deki sonuçlara bakılırsa kadınlar, erkekler/erkek yöneticilerle çalışmayı tercih etmektedirler.
Kadınların İş Yerinde Mobbing Yapma Nedenleri:
Çekememe %41,4, görünüm-güzellik %36, rekabet %29,3, zenginlik %6,9, farklı deneyimler %6,9, iletişim tarzı  %4,3, farklı kültürlerden gelme  %2,6..."
Çok ilginç değil mi?
Kadın annedir! Kadın sadece kadına değil, bütün insanlara anne duyarlılığıyla davranmalı, şefkat ve merhametle yaklaşmalıdır. Nitekim kadına kabalık gerçekten de yakışmıyor. Çirkin söz yakışmıyor, küfürbazlık, bağırarak konuşmak yakışmıyor kadına latif tavırlar yakışıyor zira kadın güzeldir, incedir, nazenindir.
Hasılı, kadın, kadının kurdu değil, yurdu olmalıdır diyoruz!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.