Urfalının kundurası

A -
A +
Şanlıurfa ayakkabı sanayi bölgesini kurdu ve 22 fabrika ile işe başladı. Bölgenin kundura merkezi olmaya aday.
Urfalı İbrahim Tatlıses "Kundura" şarkısıyla meşhur oldu, zirveye çıktı ve sanat dünyasında "imparator" lakabıyla anıldı.
O "Şanlı" Urfa şimdi yine "Kundura" ile gündemde. Şanlıurfa'da muhteşem bir "Ayakkabı Sanayi Bölgesi" kuruldu. İkinci Organize Sanayi Bölgesi içinde 13 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan sanayi bölgesinde 22 deri tesisi kuruluyor ve bu tesislerde 4 binden fazla kişi istihdam edileceği tahmin ediliyor.
Türkiye'nin önde gelen ayakkabı sanayicilerinden biri olan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bir fabrikası Şanlıurfa'da faaliyete geçti; ikincisinin ise makineleri yolda.
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, şehirdeki iki organize sanayi bölgesinde (OSB) 62 fabrikanın faaliyetini sürdürdüğünü, 52'sinin açılışa hazır olduğunu, 29 fabrikanın ise proje aşamasında olduğunu söyledi ve üçüncü OSB için daha şimdiden 104 fabrika müracaatı yapıldığını bildirdi.
İzzettin Küçük, deri fabrikası sayısının kısa sürede artarak 50-60'a çıkacağını ve istihdam sayısının 15 bini aşacağını ifade etti. 22 fabrika faaliyete geçtiğinde 40 bin çift ayakkabı üreteceğini, daha ileride ise bu sayının 100 bin çifte çıkacağını belirtti.
Şanlıurfa'da önemli bir yatırım patlaması var yani. Tarım, tarıma dayalı sanayi, mobilya, tekstil ve konfeksiyon başta olmak üzere birçok alanda gerçekleştirilen bu yatırımların gün geçtikçe sayısı ve çeşidi artıyor. Sulama kanallarının faaliyete geçmesiyle tarımda ciddi artışlar oldu. Çiftçi senede iki, üç mahsul alır oldu. Hayvancılık yaygınlaşıyor.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkan Yardımcısı İbrahim Uludağ, Şanlıurfa'nın 650 milyar dolarlık dış ticarete sahip bölgenin tam ortasında bulunduğunun altını çizdi ve Şanlıurfa'nın 2023 yılında Türkiye'nin ulaşmayı hedeflediği kişi başı 25 bin dolar geliri rahatlıkla yakalayacağını vurguladı.
Şanlıurfa'da seçim dönemi sakin, bir o kadar da hareketli geçiyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, sempatik bir siyasetçi ve Şanlıurfa'da birinci sıra adayı. İyi çalışıyor. "Vatandaş derdini bize anlatıyor ve çözümü bizden istiyor" dedi. Hızlı büyümenin ve refah artışının getirdiği bazı küçük problemlerin olduğunu söyledi ve bir kısmını anında hallettiklerini, bir kısmını da en kısa zamanda çözmek için programa aldıklarını söyledi. HDP'nin barajı geçemeyeceğini özellikle belirtti ve "12'de 12" dedi.
Nebati ayrıca HDP'nin seçimlere hile karıştıracağını iddia etti ve teşkilatlarını bu konuda uyardıklarını söyledi.
HDP şayet barajı geçerse Şanlıurfa'da çıkardığı milletvekili sayısının 5 olacağını söyleyenler de oldu. 7 Haziran Seçimleri'nde en kritik konu HDP'nin barajı geçip geçmemesi konusu. Tüm dengeler değişiyor çünkü...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.