Sivas çok değişti

A -
A +

Sivas'ın son senelerde gösterdiği değişim ve yenilenme performansı inovatif düşüncenin en canlı örneği. Çok başarılı işler yaptılar.

Sivaslının iki özelliği vardı eskiden. "İstanbul'a kapağı nasıl atarım" birinci özelliğiydi. İkincisi ise küsmek! Sivaslı, Sivas'a yatırım yapmayan ve ailesiyle onu göçe mahkûm eden iktidarlara küserdi Sivaslı.

O Sivaslı yok şimdi. Yeni Sivaslı "Sivas'a nasıl dönerim"i düşünüyor ve iktidarları Sivas'a yatırım yapmaya zorluyor. Kendi arasında güç birliği yapıyor.

Sivas bir cazibe merkezi oldu. Selçuklu eserine sahip olduğu için zaten cazipti. Şimdi yatırımları ve üniversiteleriyle de cazibe merkezi oldu.

"Sivaskart" Sivas'ın yeniliği

Sivaslıya indirim yağmaya başladı. Sivaslı Sanayici ve İşadamları Grubu Derneği (SSİGD) Başkanı İsmail Gülle'nin fikir babalığını yaptığı "Sivaskart" sayesinde oldu bu. Sivaslılar arasında hem sosyal hem ekonomik bağları güçlendiren bir sistem gelişti bu "Sivaskart"la birlikte. 50 kadar firma Sivaskart" sahiplerine yüzde 10'dan yüzde 50'ye kadar indirim sunuyor. Sağlık, turizm, yeme-içme sektöründe bu firmaların çoğu. Sistem çok basit.  www.sivaskart.com adresine girip formu dolduran Sivaslı bu haktan faydalanabiliyor.

Sivas'a Başkan morali

Çiçeği burnunda Meclis Başkanı İsmet Yılmaz malum, Sivaslı. Onun TBMM Başkanı olması Sivaslıların moralini yükseltti, gururlandırdı. Şimdiye kadar siyasetçiye uzak duran Sivaslı siyasetçiyi sever hale gelince, Sivas'tan bakan ve meclis başkanı çıkmaya başladı. Sivaslıların  gücü artıyor.

İsmail Gülle'nin iftar yemeğinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, Modacı Hakan Akkaya ve Ressam İsmail Acar gibi tanınmış isimler katıldı. Bu sinerji Sivas'ı potansiyelini kullanan bir şehre dönüştüreceğe benziyor.

Çifte veda

Yarın İktisadi Kalkınma Vakfı'nın (İKV) Genel Kurulu var. İKV Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Yoruldum" dedi ve meşaleyi daha iyi taşıyacak bir arkadaşına devredeceğini söyledi. Kolay değil tabii. İKV bu sene 50'nci yılını kutladı. "50'nci yılda 50 proje" deyip tempolu bir sene geçirdi.

İKV'nin iftar yemeğinde Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır da bir konuşma yaptı ve "Bu konuşma benim de bakan olarak son konuşmam" dedi.

"Türkiye bugün Anayasa'nın önemli bir kısmını değiştirmiş, insan haklarına saygılı bir hukuk devleti olmuşsa, bu AB katkısıyla oldu. Türkiye yılda 160 milyar dolar tutarında ihracat gerçekleştiriyorsa bunda da AB'nin katkısı var" diyen Bozkır, Türkiye'nin de hiç şüphe yok ki AB'ye katkı sağladığının altını çizdi.

Volkan Bozkır, sözlerini Türkiye'nin AB üyeliği için kararlı, inatçı ve toleranslı bir duruş sergilediğine dikkat çekerek tamamladı.

Keşke dedim içimden. Türkiye o kadar toleranslı olmasaydı... AB kriterleri neyse hepsini tamamlayıverseydi de başı dik, göğsü ileride yürüseydi. Türkiye'nin AB üyesi olması Türkiye'nin değil de AB'nin meselesi olsaydı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.