Seçim bahane, ihmal şahane

A -
A +
G-20 dünyanın en büyük ve en etkili organizasyonlarından biri. Bu örgütün dönem başkanlığı değişiyor ve alan ülke aralık ayından aralık ayına bir sene başkan oluyor. Türkiye bu sene G-20 Dönem Başkanıydı. Seçim filan derken bu başkanlığı yeterince kullanamadı. Seçim bahanesi tabii!Geçenlerde Expo Milano'daki Türk pavyonu açılışında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, açılışa katılan Beyoğlu,Denizli ve Nevşehir belediye başkanlarını işaret edip "Başkanlarımız burada" dedi ve ilave etti: "Bu başkanlarımız önümüzdeki günlerde şehirlerinin tarih ve kültür zenginliklerini burada sergileyecekler."Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a sordum: "Başkan, neler yapacaksınız?""Bilmiyorum. Bu fikri ilk defa duyuyorum" dedi Ahmet Başkan. Sonra da ilave etti: "En güzelini yaparız."Expo ya da G-20 gibi büyük organizasyonların nerede olacağı ve hangi tema üzerine inşa edileceği en az bir sene önce belli olur. Ki, katılımcılar eksiksiz hazırlanabilsin.Biz farklıyız; Türk'üz! Yumurta ağzına gelmeden eyleme geçmeyiz! Yumurta ağzına geldiğinde de ya seçimi bahane ederiz, ya da zamanın yetersizliğinden dem vurup kendimizi sorumluluktan azade eyleriz.Lüksemburg yeni dönem başkanı seçildi. Başkanlık aralık ayında onlara geçiyor. Nasıl yapacaklar gider, bakar öğreniriz artık!
Bu kadın alkışlanır
Haklarını yememek lazım; birçok Türk firması sosyal sorumluluk projesi uyguluyor ve emek veriyor. Kimi eğitim, kimi sanat, kimi kadın istihdamı, kimi engelli, kimi çevre alanında faaliyet gösteriyor ve oldukça başarılı sonuçlar alıyorlar. Her birisini tebrik etmek lazım.De... mutlaka edilmesi gereken biri var. Onu can-u gönülden tebrik etmek lazım: Zeynep Bodur.Zeynep Hanım, Türkiye'nin sayılı holdinglerinden biri olan Kale Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su. İşi başından aşkın yani ama buna rağmen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanlığı görevini ifa ediyor ve zaman ayırıp bilfiil çalışıyor.  Zeynep Bodur ayrıca, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkan Yardımcısı. Ki İKV; Türkiye'nin AB'yi, AB'nin Türkiye'yi daha iyi tanımasında önemli rol oynayan ciddi bir kuruluş ve çalışmaları oldukça yoğun geçiyor.Hakeza C-20. Zeynep Bodur, G-20'nin altı resmî katılım grubundan biri olan C-20 Başkanı seçildi ve sivil toplum kuruluşlarının görüş ve tavsiyelerini global ölçekte toplayıp sonbaharda gerçekleştirilecek olan G-20 Zirvesi'ne yetiştirmeye çalışıyor. Bir ayağı dış ülkelerde, bir ayağı Türkiye'de... Koşuşturuyor.Seramik fabrikalarının kurulu olduğu Çan zaten sosyal sorumluluğun ve paylaşımın zirve yaptığı yer. Köyün çocuklarının sünnetinden tutun da eğitimine, gençlerin düğününden iş sahibi olmasına, ileri yaştakilerin hayatlarını huzur içinde geçirmelerine kadar her şeyleriyle ilgilenen bir Zeynep Bodur. Bu iş kadını alkışlanmaz mı?

Koalisyona kaç kaldı?
Türkiye yeni hükümetini seçmeye hazırlanıyor. Paniklemeye, acelecilik yapmaya hiç gerek yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Siyasiler yapmazsa halk yapar" diyor. Görevi alacak olan Davutoğlu ise "Uzlaşmamak için hiçbir neden yok" şeklinde konuşuyor. Uzlaşırlar ve kurarlar.
MHP ve barış
MHP her ne kadar "Çözüm Süreci"ne "Çözülme Süreci" diyor ve her ittifak söz konusu olduğunda bu şartı ileri sürüyorsa da bu, çözüme karşı olduğu anlamına gelmez.Bu davranışından dolayı "MHP barışa karşı" gibi bir algı oluşturmaya çalışılıyor ki, çok haksız bir gayrettir bu. Eğer konu barış ise MHP bu konuda ta baştan sona kadar barışçı davranmış ve hiçbir terör olayına karışmadığı gibi müsamaha da göstermemiştir. Bugüne kadar temiz bir sicille geldi yani. "Çözülme süreci" demesinin kendisine göre haklı gerekçeleri bulunuyor ve bu, MHP'nin barış istemediği anlamına gelmiyor. Yol ve yöntemi farklı olsa da MHP şu tavrıyla Türk-Kürt barışını tesis etmeye muktedir bir parti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.