KALİTELİ FUTBOLCU FAKTÖRÜ

A -
A +

Futbolda teknik direktör mü yoksa kaliteli futbolcu mu daha mühim münakaşasında açık arayla yıldız futbolcuların tarafındayım.

Dünya veya Avrupa şampiyonaları, uzun lig maratonları, Şampiyonlar Ligi vb. gibi turnuvalarda mutlu sona ulaşan takımlarda en büyük pay genellikle iyi futbolcuların performanslarıyla doğru orantılı olmuştur.

Elbette sadece yıldız futbolcu olmak yetmiyor, bu starların o anki form durumları da şampiyon olup olamama hususunda büyük rol oynuyor.

         Maradona olmasa o zamanki teknik direktörünün ismini dahi hatırlayamadığımız Arjantin millî takımı, 1986 yılında dünya şampiyonu olabilir miydi?

         Acaba Hagi olmasa Fatih Terim, Türkiye’ye ilk defa UEFA kupası kazandırabilme şerefine nail olabilir ve uzun seneler sonra Türkiye Futbol Direktörü gibi bir unvana kavuşabilir miydi?

         Zidane olmasa Fransa, futboldaki altın çağını yaşayabilir miydi?

         Mesut Özil, Manuel Neuer, Thomas Müller, Philipp Lahm vs. faktörleri olmasa zaten her büyük turnuvanın tabii favorisi pozisyonunda olan Almanya, FIFA 2014 şampiyonluğu yaşayabilir miydi?

         2014-2015 sezonunda Sneijder atmasa, Muslera tutmasa Galatasaray üç kupaya ulaşıp dördüncü yıldızı takabilir miydi?

Bir de böyle yıldız futbolcuları pek de sevmeyen ama o starların hazırladığı sofraya oturup tabiri caizse otlakçılık yapan kifayetsiz muhteris diye adlandırabileceğimiz türden teknik direktörler vardır ki, bunlardan zinhar hazzetmem.

Son senelerde Fernando Muslera öyle büyük bir kalecilik performansı sergiliyor ki, sadece Galatasaray’a puan, kupa, yıldız veya şampiyonluklar kazandırmıyor, yönetimleri ve teknik direktörleri de âdeta uçurumun eşiğinden alıyor.

Görünen o ki; Muslera, oyuna müdahale hususunda çok yetersiz kalan, ben de dâhil Galatasaray taraftarının çoğunluğunun çok sempatik bulduğu Riekering Bey’in koruyucu meleği vazifesini deruhte etmekte bayağı kararlı.

Tıpkı Arda Turan’ın Türkiye Futbol Direktörü’nün koltuğunu sallamakta kararlı olduğu gibi!

Şayet teknik heyet ve yıldız futbolcular arasında çekişme varsa bu savaşın galibi ekseriya topçulardır.

Teknik direktörlüğün onda dokuzu yıldız futbolcuları iyi idare edebilmekten geçer desek mübalağa etmiş olur muyuz acaba?
Vesselam...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.