TÜRK FUTBOLU

A -
A +

Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu'nda 9. haftaya geldik.
       
Tabelanın zirvesinde eskiden İstanbul Büyükşehir Belediyesi diye bildiğimiz, elan Medipol Başakşehir FK namıyla maruf; neredeyse hiç taraftarı olmamasına rağmen devlet imkânlarıyla yapılmış gıcır gıcır bir stada sahip olan enteresan bir takım var. Hani şu 160.000 m² alana kurulan, 3 adet antrenman sahası, kamp tesisleri ve dükkânlarıyla 17.300 seyirci kapasiteli, FIFA ve UEFA standartlarına uygun Başakşehir Fatih Terim Stadyumu. Abdullah Avcı'nın önderliğindeki bu torpilli takımın muhtemelen hiçbir maddi problemi yok ve hakkını teslim etmeliyiz ki sezon başından beri harika futbol oynuyorlar. Bakalım bu istikrarı sezon sonuna kadar devam ettirebilecekler mi?
       
Zirvenin esas takımı tabii ki son yılların parlayan yıldızı Beşiktaş.
       
Beşiktaş yönetimi geçen sene bir yandan yeni stadı inşa ederken takımın başına Şenol Güneş gibi tecrübeli bir hocayı getirdi, öte yandan da paraları çarçur etmeden takımı gençleştirdi. Geçtiğimiz sezon isabetli yıldız transferleriyle şampiyonluğu pek zorlanmadan kazanan Beşiktaş, bu yıl da futboldan biraz anlayan herkes için şampiyonluğun 1 numaralı favorisi.
       
Son senelerde çalkantılı sezonlar geçiren Fenerbahçe'de ise Ali Koç'un nihayet başkanlığa adaylığını koymaya karar vermesi depresyondaki Fenerbahçelilerin büyük çoğunluğunu umutlandırdı. Ali Koç isminin telaffuz edilmesi bile Fenerbahçe'ye zorlu Konya deplasmanından 3 puanla dönmeye yetti diyebiliriz.
       
Hemen hemen herkesin oyunu yeterince okuyamamasından şikâyet ettiği Hollandalı Jan Olde Riekerink, namıdiğer Riekering Bey bu haftanın kaybedenlerinden.      
 
Galatasaray'a daima ters gelen Ersun Yanal, âdeta bu tezi tekrar ispatladı, bununla da kalmayıp Trabzon'da sallanmakta olan koltuğunu en azından uzunca bir müddet daha garanti altına aldı.
 
Galatasaray bu hafta Trabzonspor'a kendi sahasında kaybederken meşhur Riva ve Florya arazilerinin satışıyla ilgili çok mühim bir karar aldı. Bu karar ile Galatasaray borç yükünden kurtulup Avrupa arenasında yeniden büyük bir atağa kalkabilir. Bu da ancak kulübün başına Faruk Süren veya Ünal Aysal vizyonunda bir başkanın geçmesiyle mümkün.
       
En iyi futbolcusu Pablo Batalla'dan mahrum bir kadroyla sahaya çıkmasına rağmen Aytemiz Alanyaspor'u deplasmanda 2-0 yenen Bursaspor sanki zirveye göz kırpmaya başladı.
       
Yüksek yerden torpilli takım demişken yine taraftarı olmayan eski Ankaraspor'u da unutmamak lazım. Bu sene oynadığı futbolla zaman zaman futbolseverlerin takdirine mazhar olan Osmanlıspor'da hafif bir düşüş başladı gibi. Bakalım Mustafa Reşit Akçay buna nasıl bir çözüm bulacak?
       
Puan tablosunun en altında şimdilik Antalyaspor, Adanaspor ve Alanyaspor yer alıyor. Bu gidişle Süper Lig'de İzmir takımı yok diye üzülürken bir de eldeki Akdeniz takımlarından olacağız.
 
Antrparantez eskiden beri Türk futbolunun gururu olmuş köklü Eskişehirspor'un başına gelenler futbolseverleri üzmeye devam ediyor. Geçen yıl küme düşmeleri yetmezmiş gibi İzmir deplasmanındaki Göztepe maçında hakem Serkan Tokat'ın vahim hatasına aşırı reaksiyon göstererek sahadan çekilmeleri maalesef çok amatörceydi.
 
EsEs'in bir an evvel bu krizden kurtulup tekrar ait olduğu Süper Lig'de yer almasını arzu etmek her futbolseverin en tabii hakkıdır.
               
Vesselam...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.