QUARESMA İFTİHARLA TAKDİM EDER

A -
A +

TFF’nin planlama hususundaki beceriksizliği sebebiyle bir haftalık inkıta akabinde2016-2017 Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu’nun ikinci yarısının ilk maçları oynandı ve Beşiktaş zirveye kondu.

 

        Devletten torpilli fakat bir o kadar da iyi takım olan Başakşehirspor, Fenerbahçe taraftarının çok sevdiği en iyi futbolcusu Emre Belözoğlu’nun koluna çarparak Volkan Babacan’ı kontrpiyede bırakan bir topla ilk mağlubiyetini aldı.

 

        Türkiye’deki hakemlik müessesesi, birbirinden eyyamcı hakemlerimizin sanki “Hangimiz daha eyyamcıyız” iddialaşmalarından sonra zaten olmayan prestijini tamamen sıfırladı.

 

        Tabiri caizse Sabri Sarıoğlu, Selçuk İnan ve Hakan Balta gibi dinozor kıvamına gelmiş futbolcuları ısrarla kadroda tutmaya devam eden basiretsiz yönetim ve oyunu okuma, kadro kurma ve yerinde oyuncu değişikliğinden bihaber Jan Olde Riekerink, maalesef Galatasaray taraftarına zerre kadar ümit vadetmiyor.

 

        Belki çok klasik olacak ama hakikaten bu durumda Galatasaray için tek çare Ünal Aysal gibi duruyor. Şimdilik Cimbombom için hayırlısını temenni etmekten başka çaremiz yok.

 

Lukas Podolski gibi efsanevi bir futbolcunun da Galatasaray’dan ayrılacak olması kâbus değil de nedir? Bütün bunlar yetmezmiş gibi Bruma ve Yasin’in insanı futboldan soğutacak kadar bencil futbolu rahatsız edici boyutlara ulaşmış vaziyette.

 

        Poldi’nin ardından Sneijder’in de Galatasaray’dan gittiğini düşünebiliyor musunuz? Hafazanallah.

 

        Hâlbuki futbol, yıldız futbolcularla güzeldir.

 

Dün akşam Quaresma, bu hakikati hepimize âdeta haykırırcasına tekrar tekrar, bıkmadan usanmadan hatırlattı. Hangi takımın taraftarı olursa olsun vasati (ortalama) bir futbolsever sadece Quaresma’yı seyretmek için gönül rahatlığıyla stada gidebilir.

 

Asistse asist, penaltıysa penaltı, frikikse frikik, kornerse korner, çalımsa çalım, trivelaysa trivela... Adam daha ne yapsın?

       

        Çok büyük bir sürpriz olmazsa Beşiktaş için şimdiden “ŞAMPİ...” diyelim de acaba hangi takım ikinci olur?

 

        İşte orası tam bir muamma!

       

        Vesselam.

24.01.2017

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.