FUTBOL ÜZERİNE HASBİHÂL

A -
A +

         ‘2016-2017 Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu’ndaki hakem hataları hız kesmeden devam ediyor. Anlaşılan o ki, medarıiftiharımız (!) hakem kardeşlerimiz bu hususta rekor kırmakta çok kararlı...
 
         Ligin 23. Haftasında Beşiktaşlı Atınç’ın ceza sahasında bir kaleci gibi topun üzerine kapaklanmasına rağmen bu bariz penaltıyı çalamayan Yaşar Kemal Uğurlu, Fenerbahçeli Mehmet Topal’ın arkasına doğru süzülen topu sağ eliyle düzeltip voleyle mükemmel (!) bir gol atmasına seyirci kalan Alper Ulusoy, Bursa’daki maçın son dakikasında Gaziantepspor’u yakan Barış Şimşek ve Galatasaray’ın Antalyaspor karşısında mağlup olması için âdeta elinden geleni ardına koymayan ancak bunda bir türlü muvaffak olamayan Ali Palabıyık’ın rezil performansı çok dikkat çekiciydi.
 
         Daha da komik ve enteresan olan hadise ise bu bariz pozisyonlar üzerinde saatlerce münakaşa eden futbol ulemasıydı. (!)
 
                                           ★★★★     
 
Ünal Aysal senelerce evvel öyle bir Galatasaray kurmuş ki, bu takımın ölüsü bile hemen hemen her hafta hakemler tarafından hunharca doğranmasına, zirve yarışındaki rakipleriyse alenen kollanmasına rağmen zirveye tutunmuş vaziyette.
 
                                             ★★★★
 
         UEFA Şampiyonlar Ligi’nde birbirinden güzel müsabakalar seyrediyoruz. Şimdiden kimin şampiyon olacağını tahmin edebilmek çok zor ama an itibarıyla gönlümüz, en mükemmel futbolu oynayan Paris Saint Germain ile Bayern Münih’in finalde karşı karşıya gelmesini arzu ediyor.
        
                                             ★★★★
 
            Bundesliga takımlarından Bayer Leverkusen, babasının işgüzarlığı sebebiyle 4 ay futboldan menedilen Hakan Çalhanoğlu’nun eksikliğini fazlasıyla hissetti ve art arda mağlubiyetler almaya başladı.
 
Bittabi Leverkusen’deki bu kötü gidişatın faturası derhâl Roger Schmidt’e kesildi ve onun yerine teknik direktör olarak daha önce yine Bundesliga takımlarından Hannover 96 ve 1. FC Kaiserslautern’i çalıştırmış olan Tayfun Korkut getirildi.
 
Vaktizamanında sırasıyla Fenerbahçe, Real Sociedad, Beşiktaş ve Gençlerbirliği’nde futbol oynamış ve 42 kere de ‘Türkiye A Millî Takımı’nın formasını terletmiş olan Tayfun Korkut’a muvaffakiyetler diliyoruz.
 
                                              ★★★★
 
Türkiye gazetesinin yazı işleri servisinin senelerden beri takdire şayan bir şekilde sürdürdüğü ve artık haftada bir mutat hâle gelmiş halı saha futbol maçlarının Süper Lig müsabakalarından daha zevkli olabileceği hiç aklımıza gelmezdi ama başımıza geldi.
 
Her cuma akşamı yazı işlerinin kendi arasında düzenlediği halı saha futbol müsabakasını iple çekiyoruz.
 
      Vesselam.
 
Twitter: @mchtkrms

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.