CÜNEYT ÇAKIR

A -
A +

Hakemliğe 1994 senesinde başladı.
       
        2001'de üst klasman hakemlik mertebesine yükseldi.
 
        2006 yılında FIFA kokardı takmaya hak kazandı.
 
        Vaktizamanında yani 1974 FIFA Dünya Kupası'nda görev yapıp Batı Almanya-Şili maçında Dünya Kupası tarihinin ilk kırmızı kartını Şilili futbolcu Carlos Caszely'le gösteren Doğan Babacan'dan sonra Dünya Kupası'nda düdük çalmaya muvaffak olan ikinci Türk hakemi olma şerefine nail oldu.
 
        Yine 6 Haziran 2015 senesinde Barcelona ile Juventus arasındaki müsabakada da düdük çalarak Şampiyonlar Ligi finali yöneten ilk Türk hakemi unvanını aldı.
 
        Hülasa onun hakemlik hususundaki başarıları saymakla bitecek gibi değil.                
        Düdük çalmaya ilk başladığı yıllardan itibaren futboldan bir nebze olsun anlayan herkesin fark edebileceği şekilde hakemlik performansını mütemadiyen yükselten bu hakem, tabiri caizse meslekte zirve olarak addedilebilecek noktaya iyice yaklaştı.
 
        Artık Cüneyt Çakır, kendisine görev tevdi edecek ve onu değerlendirecek mekanizmaların üzerinde bir seviyede.
 
        Mevzulara o kadar hâkim ki, hangi tartışmalı pozisyonda nasıl karar verirse versin bu kararın tevil edilir, kitabına uydurulabilir tarafı mutlaka olacak.
 
        Bu saatten sonra ne FIFA ne UEFA ne de MHK nezdinde herhangi bir tartışmalı müsabakadan sonra düşük not alması neredeyse mümkün değil.
 
        O hâlde başta futbol takımlarımız olmak üzere hepimizin Cüneyt Çakır mevzuunda daha makul davranmamız, kıymetini bilmemiz, onu hak ettiği şekilde takdir ve tebrik edip el üstünde tutmamız şart.
 
        Onu asla kızdırmamalıyız.
 
        Aksi takdirde kaybeden elbette ki Cüneyt Çakır olmayacak.
 
        Vesselam.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.