Tutmayın beni!

A -
A +
Endeks 82 bin 500'e koşuyor. Bu hava etkisini sürdürürse son çeyrekte büyüme hızı tahminleri aşacak, yılı %4'e yakın bir seviyede tamamlayacağız...

Başbakan Ahmet Davutoğlu Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'yla görüştü. 'faizler düşmeli' mesajı verdi ancak 'çok eski dostum' diye tanımladığı Başçı'ya baskı yapmayacağını ve söylediklerinin Merkez Bankası bağımsızlığına halel getirmeyeceğini vurguladı. Bu haberden hiçbir şey anlamadım. Benim bildiğim bir başbakanın merkez bankası başkanına yaptığı bütün ricalar bir emir mesabesindedir. Dostluk özel ilişkilerde geçerli bir kavramdır. Devlet işlerinde dostluk/akrabalık olmaz. Görüldüğü kadarıyla Merkez Bankası, 4 yıl aradan sonra ilk defa zorunlu karşılıklara faiz ödemesi yapmaya karar verdi. Bu gelişme dengeli büyüme ve yurtiçi tasarrufları arttırmayı hedefliyor. Kasım ayından itibaren uygulama başlıyor. Yukarıdaki haber şöyle olmalıydı: Başbakan Davutoğlu, enflasyon yerine kendisine büyümeyi hedef alan Merkez Bankası'na faiz baskısı yapmayacağını açıkladı...
***
Türk ekonomisinde dikkati çeken bir iyileşme var. İç  talepte toparlanma başladı. Petrol fiyatlarının 4 aydan beri düşük kalması cari açık üzerinde olumlu etki meydana getiriyor. Brent petrol 115 dolardan 84 dolara indi, yıl sonunu büyük ihtimalle 80 dolar seviyesinde tamamlayacak. Petroldeki her 10 dolarlık azalma enerji faturamızı 4 milyar dolar aşağı çektiği için 2014'de 15 milyar dolar avantajımız olacak. Ekonomik iş birliği ve kalkınma örgütü bünyesinde faaliyet gösteren Mali Eylem Gücü'nün 4 yıllık incelemesinden sonra kara para ile mücadelede Türkiye'yi gri listeden çıkarması fon akışını yoğunlaştırıyor. Yabancıların iştahı arttı, hisse senetlerinde yoğun pozisyon almaya başladılar. Endeks 82 bin 500'e koşuyor. Bu hava etkisini sürdürürse son çeyrekte büyüme hızı tahminleri aşacak, yılı %4'e yakın bir seviyede tamamlayacağız.
***
Hakkari Yüksekova'da gencecik 3 Mehmetçiğimiz şehid edildi, yüreğimiz yandı. Bu olayı gerçekleştirenler belli vatan hainleri. Peki bu askerlerimize Türkiye'nin en tehlikeli merkezinde sivil kıyafetlerle çarşı iznini kim verdi? Neden verdi? Hangi komutan bu şehitlerimizin izin belgelerini imzaladı? PKK'lıların ağır silahlarla askerî merkezlere saldırdıkları bir bölgede askerler çarşıya gönderilir mi? Kesinlikle gönderilmez... Su uyur düşman uyumaz bilmiyor musunuz? Bu soruların mutlaka cevaplandırılması lazım. Yazık, hem de çok yazık..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.