Al birini vur ötekine!..

A -
A +
ÖNCE HABERİ OKUYUN "...Son günlerde tartışılan bir banka var, 86 ülkede 325 bin çalışanı olan HSBC. Dünyanın en büyük bankalarından biri olan HSBC'nin yeni CEO'su Stuart Gulliver, Türkiye'yi dört sorunlu ülke arasında saymış ve gerekirse çıkılabileceğini açıklamıştı. HSBC'nin Türkiye'de kalma şartı 2014 yılında 40 milyon TL olan zararın kapatılarak kârlı bir bilançoya geçmek..."
SONRA SUÇLAMALARA BAKIN-47 ülkeden 157 gazetecinin ortak çalışmasıyla yayınlanan belgelere göre İsviçre'deki HSBC Bankası, 200'den fazla ülkedeki zengin müşterilerinin 119 milyar dolar vergi kaçırmasına aracı olmuş.. Paris Savcılığının, HSBC'nin İsviçre'deki birimi hakkında "kara para aklama ve vergi yolsuzluğuna aracılık yapma" suçlamasıyla dava açtığı belirtiliyor. HSBC'nin İsviçre şubesi, ismi genellikle silah kaçakçılığı, kirli elmas ticareti ve rüşvetle anılan isimlere hizmet vermiş. İngiltere merkezli banka ayrıca, eski Mısır lideri Hüsnü Mübarek, eski Tunus Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin bin Ali ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetimleriyle çalışmış.  
SİLAH KAÇAKÇILIĞINA ARACILIK-Banka, zenginlere vergi kıyağı yapmakla kalmayıp, dünyanın en kirli savaşlarında kullanılan silahların satılmasına aracı olmuş. HSBC'nin vergi ve kaçakçılık işlerine aracı olduğu kişiler arasında dünya çapında aranan suçlular, yolsuzlukla suçlanan politikacı ve iş adamları, Afrika'da çocukları savaştıran savaş ağaları, siyasetçiler ve ünlülerin bulunduğu belirtiliyor.
İNGİLTERE'DE SORUŞTURMA-İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre, İngiliz Parlamentosu Kamu Hesapları Komisyonu, ülkenin önde gelen bankalarından HSBC'ye, İsviçre'de toplam hacmi 100 milyar doları aşan binlerce hesap üzerinden müşterilerinin vergi kaçırmasına yardımcı olduğu iddiaları üzerine soruşturma başlattı.
LİBORLA OYNAYIP, ÇALDILAR-Dünyanın önde gelen bankaları (!) Barclays, HSBC, Royal Bank of Scotland, UBS; JP Morgan ve Citibank küresel faiz olan Libor'u ortak olarak belirleyerek milyarlarca doları tüketicilerin ve şirketlerin cebinden haksız yere kasalarına aktarmışlar. Küresel çaptaki 20 büyük bankanın karıştığı skandalda, bankaların anlaşarak gecelik faizlerin sabitlenmesinde piyasa şartları yerine kendi özel durumlarına göre faizi yüksek ya da düşük tuttukları öne sürülüyor. Bu nedenle tüketiciler ve şirketlerin aldıkları kredilere milyarlarca dolar fazla faiz ödedikleri belirtiliyor. SON BOMBA-Dünya finans piyasasının önemli isimlerden birisi olan HSBC'nin 17 yıl CEO'luğunu yapan ünlü iş kadını Piraye Antika, Bank Asya'ya yapılan operasyona sert tepki göstermiş. Asya Bank'ın arkasından kimin ağladığını gördünüz mü? Gidiyorlarmış... Bilmem nereye kadar yolunuz var. "ilaaa Cehennemüzzümeraaa"... Giderseniz Türkiye kaybetmez, kazanır. Asıl sorunlu olan, gırtlağına kadar yolsuzluğa bulaşan HSBC'nin kendisi. Karıştıkları olayların bankacılıkla uzaktan yakından ilgisi yok. Ne kadar gariptir ki, hem suç işliyor, milyarlarca dolar ceza ödüyor, hapis cezası alıyorlar ama faaliyetlerini sürdürüyorlar... Buna dur diyecek bir babayiğit yok, düzen böyle kurulmuş, al birini vur ötekine...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.