At gözlüğü!

A -
A +
Gelirleri Hazine tarafından tahsil edilerek bütçeye katılan bazı kamu sermayeli şirketler ile özelleştirme programında bulunan bazı şirketlere ait hisseler Türkiye Varlık Fonu’na devredildi. Hükûmet kamu varlıklarını kullanarak özel bir fon oluşturdu, dersek daha net anlaşılacak. Fon, Türk Ticaret Kanununa tabi ama imtiyazlı bir şirket olarak çalışacak. Başbakanın tasarrufu altında faaliyet gösterecek. 3 bağımsız kuruluş tarafından denetlenecek, Meclis'e plan bütçe komisyonuna hesap verecek. Ama vergi ödemeyecek, kamu kaynaklarını gelir olarak kullanacak. Sahip olduğu varlıkların hisselerini teminat olarak göstererek yurt dışından kredi alacak. Yani dövizle borçlanacak. Aldığı dövizleri ülkede TL’ye çevirecek. Dolar düşüşe geçecek, maliyetler azalacak, enflasyonun yönü aşağı dönecek. Biraz daha ayrıntı verelim. Varlık Fonu ana hatlarıyla 6 görev yapacak. 
1. Her türlü hisse senedi, tahvil ve diğer menkul değerleri alıp satacak.
2. Her türlü para piyasası işlemleri yapacak. (Bankalararası Piyasa, Merkez Bankası Piyasası ve Takasbank Piyasasında)
3. Gayrimenkul ve gayrimenkule dayalı haklar ile her türlü gayrimaddi hakları değerlendirecek.
4. Her türlü proje geliştirme, projeye dayalı kaynak sağlama, dış proje kredisi alma ve diğer yöntemlerle kaynak sağlayacak. 
5. Her türlü ticari ve finansal faaliyetleri, ulusal ve uluslararası birincil ve ikincil piyasalarda gerçekleştirecek.
6. Şirket tarafından, ulusal yatırımlar ile uluslararası alanlarda diğer devletler ve/veya yabancı şirketlerce yapılacak yatırımlara iştirak edecek... 
Varlık Fonu yurt dışından borçlanmaya gidecek. Düşük faizden istifade edecek. Alınan krediler, dev projelerin finansmanında kullanılacak. Bunlar çok büyük eserler.. Tamamlanmaları uzun zaman alıyor... Ama bu zaman içerisinde uzun istihdam sağlanıyor. İşsizlik azalıyor. Hükûmetin önceliği biliyorsunuz, altyapı, köprüler, kanal İstanbul, konut inşaatları.. Bunlar ülkenin can damarı, güç kaynağı yatırımlar. Halk eserlerin kazanılmasından büyük mutluluk duyuyor, gururlanıyor, Avrupa'dan eksiğimiz yok fazlamız var diyor. Yurt dışından ülkemize bakış pozitife dönüyor. Kısacası Türkiye lig atlıyor.. Varlık fonu aktif hayata geçirilmeden önce hazine payı bulunan kurumlar atıl vaziyette bölük pörçük ortada duruyordu. Bunları birleştirince ortaya dev bir varlık çıktı. Fena mı oldu? Yıkıcı medya ile geri kafalı bozguncular, fonun aleyhinde konuşuyor.. Dev eserlerden de sıkılmadan istifade etmekten geri kalmıyorlar. Sanki bu vatanda yaşamıyorlar.. Ömürleri “Hey Corc, versene borç” diyerek geçirenlere gerçekleri kabul ettiremezsiniz. Çünkü onlar dünyaya at gözlüğü ile bakıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.