Ne duruyorsunuz?

A -
A +
aTürkiye koşar adımlarla referanduma gidiyor. Millet kendisine bugüne kadar hep sadık kalan liderlerin yalan söylemeyeceğini çok iyi biliyor. Onlara inanıyor. Onları seviyor. Onların bu vatan için her türlü fedakârlığı yaptığını görüyor. İşte bunun için AK Partinin mitinglerine yüz binlerce insan katılıyor. Yürekten “evet” diyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’yi uçuracak. Muhalefet bu gerçeği gördüğü çıldırıyor. Yıkıcı medya bütün silahlarını kullanıyor. İşte son olarak “Karargâh rahatsız” başlığı altında tamamen düzmece haber yaptılar, duvara tosladılar. Akılları sıra silahlı kuvvetlerle hükûmeti karşı karşıya getireceklerdi. Yemedi. Türkiye’yi hâlâ 30 yıl öncesinde görüyorlar.. 17 Nisan sabah kafalarına millî irade balyozu indiği zaman bakalım dünyayı kaç bucak görecekler. Anayasa’da değişen 18 maddeyi peş peşe yazıyorum. Allah için bakın çok dikkatli okuyun, altını çizin, sonra kararınızı verin, tek adam yönetimi mi, gerçek demokrasi mi geliyor? 
1- Milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkarılacak. 2- Milletvekili seçilebilme yaşı 25'ten 18'e indirilecek. 3- TBMM ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri 5 yılda bir aynı gün yapılacak. 4- Meclis, denetim ve bilgi edinme yetkisini "Meclis araştırması", "Genel görüşme", "Meclis soruşturması" ve "Yazılı soru" yoluyla kullanacak. 5- Cumhurbaşkanının partisiyle ilişiği kesilmeyecek. 6- Cumhurbaşkanının görev süresi 5 yıl olacak. Bir kişi en fazla 2 kez cumhurbaşkanı seçilebilecek. 7- Cumhurbaşkanlığına, seçimlerde geçerli oyların en az yüzde 5'ini alan partiler ile en az 100 bin seçmen aday gösterebilecek. 8- Seçimde, geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday cumhurbaşkanı seçilecek. 9- Cumhurbaşkanı "Devlet başkanı" olacak, yürütme yetkisini üstlenecek, Başkomutanlığı temsil edecek. 10- Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları ile bakanları atayacak ve görevlerine son verecek. 11- Cumhurbaşkanı, anayasa değişikliklerine ilişkin kanunları gerekli gördüğü takdirde halkoyuna sunacak. 12- Cumhurbaşkanı, yürütme yetkisine ilişkin konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarabilecek. 13- TBMM'nin aynı konuda kanun çıkarması durumunda, cumhurbaşkanlığı kararnamesi hükümsüz olacak. 14- TBMM cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar hakkında soruşturma açılmasını isteyebilecek. 15- Hakkında soruşturma açılmasına karar verilen cumhurbaşkanı seçim kararı alamayacak. 16- Cumhurbaşkanı, bir veya daha fazla cumhurbaşkanı yardımcısı atayabilecek. 17- TBMM, üye tam sayısının beşte üç çoğunluğu ile seçimlerin yenilenmesine karar verebilecek. 18- Cumhurbaşkanı, kanunda düzenlenen ilgili şartların gerçekleşmesi hâlinde OHAL ilan edebilecek. Askerî Yargıtay, Askerî Yüksek İdare Mahkemesi ve askerî mahkemeler kalkacak... 
Bu değişiklikler aslında şu anda mevcut olan Cumhurbaşkanlığı yetkilerini kısıyor. Türkiye 16 Nisan’da sandık başına giderek, bir bakıma kendi geleceğini oylayacak. Külüstür otomobille mi yoluna devam edecek, yoksa Boeing 747 ile mi, karar verecek. Onun verdiği karar tartışmasız en doğru karardır.. Bundan kimsenin şüphesi yok. Bugüne kadar hep sağduyulu davranan Türk halkı bu defa da aynı basireti gösterecektir.
Size büyük bir müjde vereyim. 16 Nisan’daki halk oylamasında %51 evet çıksın, 1 hafta içinde olağanüstü hâl kalkar. Türkiye’ye yurt dışından sermaye yağar. Bir çırpıda 30 milyar dolar gelir.. Türk Lirası doları ezer geçer.. Hisse senetleri şaha kalkar. Endeks önce 120, ardından 140 bine tırmanır. Borsaya yatırım yapanlar bayram eder..
Ne duruyorsunuz, satın şu mendebur dolarları, alın pırıl pırıl hisseleri. Bu fırsat her zaman ele geçmez.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.