Ya devlet başa...

A -
A +
Türkiye, pazar günü sandık başına gidiyor. Meclis'te kabul edilen Anayasa değişikliği oylanacak. Millet evet derse yürürlüğe girecek, hayır derse rafa kaldırılacak. Anket sonucu vermemiz yasak. Ama artık şurası gün gibi ortaya çıktı. Halk sağduyusunu kullanarak, istikrara oy verecek. Peki, 17 Nisan'da Türkiye’de neler değişecek? Türkiye’de 1923’ten bu yana geçen 94 yılda 57 hükûmet kuruldu. 1960 dâhil her 10 yılda bir askerî darbe yapıldı. 2002’de AK Parti hükûmeti kuruldu Türkiye’ye huzur geldi, istikrar geldi. Türk insanı bugüne kadar görmediği nimetlere kavuştu. 14 yılda çok yol katettik. Ama yol bitti. Sonunda mevcut anayasanın bize dar geldiği ortaya çıktı. Muhalefet verdiği binlerce gensoru önergeleriyle Meclis'in çalışmasını engelliyor. Bürokrasi yani en büyük gizli düşman kanunların uygulanmasını geciktiriyor. Bunu ya kasten yapıyorlar, ya da sorumluluktan kaçıyorlar. Sonuçta ülke kaybediyor. Özetle tek başına iktidar var ama muktedir değil.
Dünyanın en büyük finans şirketlerinden İsviçreli UBS Bank’a göre EVET çıkarsa Türk Lirası %3 değer kazanacak. Sermaye akışı hızlanacak. Türkiye’nin rekabet gücü iyileşecek. Yapısal reformlara öncelik verilecek. Erken seçim ihtimali ortadan kalkacak. Halk oylamasından HAYIR çıkarsa belirsizlik artacak. TL varlıkları üzerinde baskı oluşacak. Dolar ve faizler yükselecek.. Mal ve ürün fiyatları zamlanacak. Enflasyon tırmanacak...
16 Nisan'da gerçekleştirilecek anayasa referandumu değişikliği sadece bir hükûmet sistemi değişikliğini beraberinde getirmeyecek, Türkiye'nin büyümesinin ve gelişmesinin önündeki tüm siyasi ve ekonomik engelleri de ortadan kaldıracak. Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi Yeni Türkiye için de bir milat olacak.
Neden Evet? Tek kelimeyle, Tayyip Erdoğan için Evet! Bugüne kadar halkını kandırmadığı için EVET. Verdiği bütün sözleri tuttuğu için EVET.. Ülkemizi içeride ve dışarıda aslanlar gibi temsil ettiği için EVET.. "Dünya 5’ten büyüktür" dediği için EVET.. Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkardığı için EVET.. Askerî vesayete son verdiği için EVET… PKK’nın çanına ot tıkadığı için EVET.. Mazlumların yanında yer aldığı için EVET.. Muhalefeti tükürüğüyle boğduğu için EVET.. FETÖ’yü bitirdiği için EVET.. Avrupa’ya kafa tuttuğu için EVET.. Fakir-fukaranın duasını aldığı için EVET.. Yüzünden nur damladığı için EVET.. Tevazu sahibi olduğu için EVET.. Bu dünya fanidir dediği için EVET.. Atasına sahip çıktığı için EVET.. Alnı secdeye değdiği için EVET.. Yıkıcı medyayı yerden yere vurduğu için EVET.. İdam cezasını getireceği için EVET.. Türk halkını kucakladığı için EVET.. Türkiye’yi yeniden kuracağı için EVET.. AB’nin çanına ot tıkadığı için EVET..
16 Nisan Türkiye'nin yeniden doğuşudur. Ya devlet başa ya kuzgun leşe...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.