Şimdi iş zamanı

A -
A +
Türkiye’de demokrasi şenliği yaşanıyor. Türk halkı tercihini istikrardan yana kullandı. Tarihî Anayasa değişikliğini kabul etti. Aradaki fark küçükmüş zafer değilmiş. İstanbul’da hayır oyları öne geçmiş. İzmir’de fark açılmış, Ankara’da başa baş tablo varmış. Hepsi hikâye.. Maçı kim kazandı siz ona bakın. 'Evetçi’ler.. Hakem Yüksek Seçim Kurulu da bu sonucu onayladı mı? Evet. Mühürsüz oy pusulasına yapılan itirazlar kuru gürültü. YSK’nın kararları Anayasa Mahkemesine götürülemiyor. Kaldı ki böyle bir uygulama ilk değil. Sonra düşünün zarfın dışı mühürlü olsa ne olur, olmasa ne olur! İçindeki pusulada yazılı olan önemli değil mi?  Muhalefet kıvranıyor, çünkü çok ağır bir darbe yedi.. Bundan sonra ayağa kalkması mümkün değil. İngiliz medyası halkın tercihini hafife aldı. Times gazetesi “Erdoğan’ın zaferi geride bölünmüş bir Türkiye bıraktı” başlıklı haber yaptı. Guardian gazetesi, referandumu “devasa sonuçları olan az farklı kazanım” olarak değerlendirdi. Bu şapşal adamlar önce kendilerine baksınlar. Geçen sene İngiliz halkı, Avrupa Birliğinden ayrılma kararını %51,9’la almadı mı? Bizde kaç kabul oyu çıktı %51,4… Bir fark var mı yok! O zaman niye tantana yapıyorlar. İngiltere ikiye mi bölündü. Böyle haber olmaz, bu tamamen kasıtlı, içindeki kini ortaya döken bir değerlendirme...
ABD ve Avrupa Birliği referandum konusunda görüş açıklamak için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT’in) raporunu bekliyormuş. Bu AGİT 9 Nisan’da, “hayır kampanyalarına baskı uygulanıyor, evet kampanyaları kamu görevlileri tarafından destekleniyor” şeklinde bir değerlendirme yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan AGİT’i yerden yere vurarak, "bu senin görevin değil, ne halt etmeye maydanoz oluyorsun?" demişti. AGİT şimdi büyük ihtimalle mühürsüz oy pusulalarını öne sürerek halk oylamasının şaibeli olduğunu rapor edecek.
AB’yi anladık, bize temelden düşman. Peki ABD ne yapacak? Bunlara uyarsa ortalık karışmayacak mı? Bakın görüyorsunuz düşmanlar nasıl el birliği ederek üzerimize geliyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bu iş bitmiştir. Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi vatana millete hayırlı olsun. Muhalefet istediği kadar atsın tutsun, bu çatlak sesler artık prim yapmıyor.. 40 yıllık köhnemiş siyaset bitti, şimdi yenileşme zamanı. Hükûmet ekonomide canlanmayı sürekli hâle getirecek adımları atmaya başlıyor. İş dünyası rahat bir nefes aldı, artık yatırımlarını kolayca hayata geçirecek. Uluslararası kredi kuruluşları olumlu raporlar yayınlamaya başladı bile. Güven ortamının sağlanması doğrudan sermaye girişlerini arttıracaktır. 2017 büyüme hızının %5’i aşması işten bile değil.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığa getirilmesi ABD, Rusya ve İran ile ilişkilerde elini güçlendirecektir. Artık önümüze bakalım. Kısır çekişmeleri unutalım. Şimdi iş zamanı...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.