Zevkten dörtköşe!

A -
A +
Başkan Trump Amerika Birleşik Devletlerinin 200 yıl uğraşarak elde ettiği itibarını ayaklar altına aldı. Elit tabakanın büyük nefretini kazanmış durumda. Şu anda iki büyük destekçisi var. Pentagon, yani askerler ve iş adamları.. Ekonomiyi canlandıracağım vaadiyle seçildi şu ana kadar hiçbir olumlu adım atamadı. Ekibinin daha üçte birini oluşturmuş değil. Atama yapamıyor, zira bütün güvendiği dağlara kar yağıyor. Kömür madenlerini açacağım diyor, iklim anlaşmasından çekiliyor, uluslararası ticaret anlaşmalarını yok sayıyor, sınırlara duvar çekmeye hazırlanıyor.. Sonuçta ABD dörtnala geriye dönüyor. Trump, gerçekleri işine gelirse kabul ediyor, gelmezse reddediyor. Yargı ile başı fena hâlde dertte. Medya ile kanlı bıçaklı. Çıkardığı kararnameler teker teker dönüyor. Hiçbir şey olmamış gibi pişkin pişkin gülüyor, tweet atıyor.
Washington eyaleti bölge başsavcısı Karl Racine ve Maryland eyaleti başsavcısı Brian Frosh, Başkan Trump’a anayasayı ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı. Trump, kişisel ve toplum çıkarlarını birbirinden ayıramamak, yabancı hükûmetlerden para almak ve kanundaki yolsuzluk karşıtı hükümleri ihlal etmekle suçlanıyor. Bunun hemen ardından Trump hakkında adaletin işleyişini engellediği iddiasıyla soruşturma açıldı. Soruşturmayı eski FBI Başkanı Robert Mueller yürütüyor. Yüksek mahkeme, Trump’ın Müslüman 6 ülke için getirdiği ülkeye giriş yasağının iki federal temyiz mahkemesi tarafından reddedilmesini uygun buldu. Şimdi Suriye, Irak, İran, Libya, Somali, Sudan ve Yemen vatandaşları ABD’ye giriş yapabilecek. Komik değil mi? Bu ülke vatandaşlarını istemiyordu, şimdi kapıları sonuna kadar açmak zorunda kalacak. Ve geri dönüşü de yok. İngiltere’de Theresa May, ABD’de Trump. Al birini vur ötekine.
Yalnız Pentagon Trump’tan son derece memnun. İmzalanan milyarlarca dolarlık silah anlaşmaları dolayısıyla zevkten dörtköşe.. Ekonomik krize giren Suudiler, ABD ile 350 milyar dolarlık silah anlaşması imzalayarak, krallıklarını garanti altına aldılar. Trump bunu yeterli görmedi. Katar’ı terörü finanse etmekle suçladı, körfez ülkelerinin ekonomik ve diplomatik ambargo uygulamasına aracı oldu… Aradan 10 gün geçmeden bu hareketinin sebebi anlaşıldı. Katar’a da 12 milyar dolar tutarında F-15 savaş uçağı anlaşması yaptı, sular duruldu. Pentagondan yapılan açıklamaya bakar mısınız? “Anlaşma Katar'ın savunmasına muazzam bir yetenek katacak, ABD ile Katar arasındaki karşılıklı güvenliğe yönelik iş birliğini artıracak.” Söz konusu anlaşma ile ABD’de 42 eyalette 60 bin kişiye istihdam sağlanacakmış. Katar geçen yıl da 21 milyar dolar değerinde F15 alımı anlaşması imzalamıştı. Başkan Trump’ın Katar’ı neden hedef ülke olarak gösterdiği anlaşılıyor değil mi? Teröre destek veren ülkeye silah satılır mı? Bu iddianın kocaman bir yalan olduğu ortaya çıktı. Çok çirkin ve bir o kadar da acımasız bir hareket. Günümüzde Amerika gücünü böyle koruyor. 
Sonuç: Ramazan Bayramına kadar Katar’a uygulanan ambargo kaldırılacak, hiç şüpheniz olmasın, zira sonuç alındı...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.