Vız gelir!

A -
A +
ABD Başkanı Trump ve İsrail Başbakanı Netanyahu, haklarında açılan davalardan kurtulmak için Kudüs’ü kullandılar. Ama bunu yaparken hedefi saptırdılar. Trump Amerika’daki Yahudi cemaatinin desteğini arkasına almak istiyor. Onların ne kadar büyük bir çevreyi etkilediğini iyi biliyor. Yahudi desteği olmasaydı, Başkan olamazdı zaten. Onlara vefa borcunu da ödüyor da diyebilirsiniz. Biraz geriye gidelim. Trump’ın Orta Doğu politikasına bakalım. Önce Katar’ı terör örgütlerine yardım etmekle suçladı. Körfez ülkelerinin bu ülkeye cephe açmasını sağladı. Ardından hem Suudi Arabistan ile hem de Katar’a büyük silah satışı yaparak kendi yanına çekti. İran’la ortak düşmanlıklarını kullanarak Suudi Arabistan’la İsrail’i buluşturdu. İşte Arap âlemi, Kudüs’ün işgaline çok cılız bir tepki verdi. Yaptıkları kınamalar kâğıt üzerinde kaldı. 13 Aralık Çarşamba günü Türkiye’nin çağrısı üzerine toplanacak İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına bakın ne kadar katılım hangi düzeyde gerçekleşecek...
Trump ve Netanyahu gündemi değiştirerek, kendilerini hedef olmaktan çıkarmak istiyorlar. Ama asıl maksat çok farklı. Orta Doğu’da ateşi yakarak silah sektörü için çalışma alanı oluşturdular. Kudüs’ün İsrail’in başkenti olmak fikrini Trump’ın Yahudi damadı Kushner, Netanyahu ile görüşerek kararlaştırdı. Zamanlama müthiş! Rusya’nın ABD seçimlerine müdahalesine ilişkin soruşturmada itirafçı olan ABD Başkanı Donald Trump’ın Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Rus yetkililerle iletişime geçme talimatını Trump’ın damadı Jared Kushner’ın verdiğini söyledi biliyorsunuz. Hem damadının hem Trump’ın büyük suçlamaya uğradığı dönemde Kudüs olayı patlatıldı. Dünyada 5 milyar Müslüman ve Hıristiyanın büyük değer verdiği Kudüs, Yahudilere terk edilerek fitil ateşlendi. Filistin intifada (ayaklanma-isyan) çağrısı yaptı. Yine binlerce masum insan hayatını kaybedecek. Silah üreticileri kanla, gözyaşıyla beslenecek...
İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında açılan yolsuzluk soruşturmaları saymakla bitmiyor. İş adamlarından uygunsuz para aldığı, rüşvete karıştığı, pahalı hediyeler kabul ettiği, iş adamlarına vize için yardım ettiği, hatta Almanya’dan alınan denizaltılarda bile adının yolsuzluğa karıştığı iddiaları var. 15 gün önce İsrail polisi, Başbakan Benjamin Netanyahu'nun resmî konutuna girerek yolsuzluk iddialarıyla ilgili arama yaptı. İşte hem Trump, hem de Netanyahu bu kaostan kurtulmak için dünyada büyük yankı uyandıracak bir olaya imza attılar. Orta Doğu’da sönmekte olan ateşe benzin döktüler. Beyaz Saray yetkililerinin açıklamasına bakın: “İşlerin rayından çıkmasını bekliyoruz!..” 
Bakın bu olaya en büyük tepkiyi Türkiye’nin vereceğini biliyorlardı. Sanki bize tezgâh kurdular. Ülkede büyük bir infial meydana getirerek, hayatın akışını değiştirmek istiyorlar. Pazartesi günü çift haneli üçüncü çeyrek büyüme rakamları açıklanacak. Ne zaman tahminleri altüst eden gelişmeler yaşansa başımıza gelmeyen kalmıyor. Bu da bizim kaderimiz. Ama biz bunlarla yaşamayı öğrendik. Vız gelir!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.