Kaderin cilvesi!

A -
A +
Uluslararası kredi kuruluşları artık Türkiye’ye karşı bütün silahlarını ateşledi. Gizlisi saklısı kalmadı. Alenen bel altından vuruyorlar. Karşılarına kim çıkarsa.. Türk şirketleri, bankalar, kurumlar, hepsi hedef.. Nedeni çok basit.. Türkiye’yi IMF'ye muhtaç hâle getirmek. Yeni Stand By anlaşmasına zorlamak. En azından bu yapılmasa bile ülkenin bu duruma düştüğünü dünyaya ilan etmek. Nitekim dün sabah Arjantin IMF ile 50 milyar dolarlık anlaşmaya imza attı. İşte Türkiye'yi aynı potaya sokmak istiyorlar. Oysa Türk bankaları dünyada en hızlı sendikasyon kredisi alma özelliğine sahip kurumlar. Sermaye yeterlilik oranları %15 ile Avrupa'nın kat kat üzerinde.. Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek! Geçen hafta Fitch 25 Türk bankasının notunu negatif izlemeye aldığını açıklamıştı. Moody’s çarşamba günü 11 Türk şirketini not indirimi için negatif izlemeye aldı. Perşembe sabahı 17 banka için aynı kararı açıkladı. Akşam notlarını indirdi. Gerekçe Türkiye’de çalışma ortamı bozuluyormuş. Aynı Moody’s geceyarısı bir açıklama daha yaptı. "17 bankanın not indirimi yeterli olmadı, bir kademe daha indirim için izlemeye aldım" dedi. Ayrıca iki finans kuruluşunu da negatif izlemeye aldı.
Reytingciler aynı zamanda 11 Haziran Pazartesi günü açıklanacak Türkiye’nin birinci çeyrek büyüme hızındaki artışla gelecek olan iyimserliği gölgelemek istiyor.. Merkez bankası politika faizini 125 baz puan artırarak bunlara en sert cevabı verdi. "Ben bağımsızım, elimdeki silahı istediğim gibi kullanıyorum" dedi. Anladılar mı? Hiç sanmıyorum.
Hiç şüpheniz olmasın 24 Haziran’a kadar iki hafta içinde daha çok böyle raporlar gelecek. Şimdi sırada Standard and Poor’s var. Politika faizinin 17.75’e çıkarılması, Türk lirasına değer kazandırdı, Ama borsadaki yükseliş Moody's notu sonrasında kayboldu. Türkiye’nin siyasi krize gireceğini söyleyenlere kimse inanmıyor. Halk kararını verdi. İlk turda cumhurbaşkanı seçilecek, cumhur ittifakı Meclis'te çoğunluğu ezici bir şekilde ele geçirecek. Anketlerin hiçbirine inanmayın, tamamı palavra. Piyasalar 25 Haziran itibariyle normalleşecek. BİST 120 binlere doğru hareketlenecek. Dolar 4.20 TL düzeyine çekilecek...
Türkiye, Kandil’e tarihinin en büyük operasyonunu gerçekleştirmeye başladı. Mehmetçik sınırdan 30 kilometre içeri girdi. Bugüne kadar bu terör yuvasından ülkemize sayısız eylem gerçekleştirildi Binlerce askerimiz şehit edildi.. Türkiye’nin Suriye’de başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı ve Afrin Operasyonu ile elde ettiği zafer karşısında ABD geri adım atmak zorunda kaldı. Menbiç’ten PYD’li teröristlerin çıkmasını kabul etti. PKK’yı gözden çıkardı. Ve Türkiye’ye Kandil operasyonu için izin verdi. Türkiye Irak ve İran’dan da bu konuda destek aldı, düğmeye basıldı. CHP Başkan vekili Özgür Özel, harekâta karşı çıkıyor, "bunu seçim malzemesi olarak kullanıyorsunuz" diyerek saçmalıyor. Beyefendi bugün Kasım 2017 MGK toplantısında alınan karar uygulanıyor. Kandile operasyona 7 ay önce karar verildi. Mart 2018’de fiilen başladı. Haziranda hücuma geçildi. PKK’nın bütün elebaşları Kandil’de.. Orada baraj bile inşa etmişler, elektrik üretiyorlar. 16 kampları var, 5’i ikmal. Bunların tamamı ortadan kaldırılacak. Liderleri paketlenip hâkim karşısına çıkarılacak. Hiç şüpheniz olmasın. Mehmetçik Kandil'e Türk bayrağını dikecek. Terörün kökü kazınacak. Tüm ülke olduğu gibi Diyarbakır da rahat nefes alacak. Ne siyasi çıkarı? Bu harekâta 80 milyon alkış tutuyor. Peki, düğmeye 24 Haziran öncesi basılmasını nasıl yorumlamalı? Kaderin cilvesi...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.