Kovun gitsin!

A -
A +
Bu papaz olayı başımıza büyük iş açtı! Koskoca Amerika bizi karşısına aldı, tokatlıyor. Her tarafımız yara bere içinde kaldı. Yürümekte zorlanıyoruz. Oysa ABD ile ilişkiler son derece düzgün bir mecraya girmişti. FETÖ ile örgüt kurmak suçundan dolayı tutuklanan Amerikalı Papaz Brunson olayı iki ülke arasında büyük problem oldu. Ev hapsine çıkarılması ceza verilmeyeceği beklentisi oluşturdu. Büyük bir hışımla üstümüze geldiler. Bu olay ABD’de kasım ayında yapılacak olan ara seçimler için bulunmaz bir malzeme olarak kullanılmaya başlandı. Alman Die Welt muhabiri Deniz Yücel de 18 yıl hapis istemiyle yargılanıyordu. 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra Almanya’nın ısrarlı talebi üzerine mahkeme tahliyesine karar verdi. Amerika şimdi aynı kararın Brunson hakkında da verilmesini istiyor.
Bu papaz Evangelistleri temsil ediyor. Evangelistler Amerika’da büyük söz sahibi Hıristiyan misyonerler. Ve Trump’ın başkanlığına büyük destek vermişlerdi. Olay o kadar kısa sürede çığ gibi büyüdü. Kaçamazsak altında kalacağız. Beyaz Saray bu papazı serbest bıraktırarak hem dünyaya sözünü kabul ettiren bir ülke olduğunu göstermek istiyor. Hem de Hıristiyan dünyasına şirin gözükerek seçimleri kazanmak için kullanıyor. Türkiye çok zor durumda.. Amerika, Türk İçişleri ve Adalet Bakanlarına yaptırım kararı aldı. Çok kararlı bir politika izliyorlar. Bizim buna dayanacak gücümüz yok. Zor durumda yakaladılar. Tam Cumhurbaşkanlığı sisteminin hayata geçeceği sırada elimizi kolumuzu bağladılar...
Ellerinde aleyhimizde kullanabilecekleri önemli silahlar var. Türkiye’nin uluslararası kredi kanallarını kapatabilirler. Halkbank’a çok ağır bir para cezası verebilirler. İşte F/35’lerin Türkiye teslimini askıya alan karar tasarısını senatoda kabul ettiler. Temsilciler Meclisinden geçerse Trump bu yasayı onaylarsa 1974’teki silah krizinden daha ağır bir kriz bizi bekliyor. Amerika her şeyi yapar, yapabilir, yapıyor da.. Piyasaların altı üstüne geldi. 100 bin olacak denilen Borsa İstanbul 94 bine döndü. Döviz sepeti 5.47 TL’ye yükseldi.. 5 yıllık risk primi 341’e fırladı. İki yıllık gösterge tahvilde faizler 21.79’a tırmandı. Serbest piyasada dolar 4.92’den 5.11 TL’ye sıçradı. İpin ucu kaçtı. Dolar için kısa vadede 5.20 TL’ler konuşulmaya başlandı.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Pompeo’nun Singapur’daki görüşmesinde sorunların çözümü için diyaloğun devam edeceği konusunda uzlaşma sağlandı. Ama yeterli değil.
Temmuz enflasyonunun tahminlerin altında kalmasıyla dolar 5.07 liraya döndü.. 5 TL kırılmadan sular durulmayacak. Yüksek döviz iş dünyasını kitliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük eylem planı bu olayın gölgesinde kaldı. Türk lirasının aşırı değer kaybetmesi enflasyonu körüklüyor. Faizler zirve yapıyor Yüksek faiz yatırımları yavaşlatacak, büyüme hızını düşürecek. Kazandıklarımızı geri vereceğiz. Bu durumda bizim enflasyonu tek haneye indirmemiz hayal. Bütün dengelerimiz bozuluyor. Ekonomide açılan yara büyüyor. Bunu şimdi kapatamazsak yarın çok daha büyük bedel öderiz.
Merkez Bankası artık faiz arttırarak tansiyonu dü-şü-re-mez. Ne kadar haklı olursak olalım. Ülkenin huzurunu kaçıran bu papazdan derhal kurtulmalıyız. Amerikalıların bir atasözü var: “Haklı olarak ölmek istemiyorum” derler. Bu söz sanki bizim için söylenmiş.. Bir anda ülkenin en büyük problemi olan bu adamı en kısa sürede sınır dışı etmeliyiz. Kovun gitsin!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.