Bizi inşaat kurtaracak!

A -
A +
Türkiye’ye çağ atlatacak Kanal İstanbul’a kazma vuruluyor. Tanesi 350 milyon dolara mal olacak 6 köprüden ilkinin inşasına 20 gün sonra başlanıyor. Dev proje 6 yıl boyunca 1 milyon kişiye istihdam sağlayacak. İşsizlik %9’a düşecek. Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridorundan geçecek. 45 kilometre uzunluğundaki eserde 2 demir yolu 2 metro geçişi yer alacak. Kanalın su derinliği 25 metre, su yüzeyinde genişlik 150 metre olacak. Güzergâhta bulunan ve TOKİ’ye devredilen hazine arazilerinden elde edilen gelir kanalın finansmanında kullanılacak... Yıllık çimento üretimi 140 milyon tona, demir çelik üretimi 50 milyon tona ulaşacak. Bu iki sektörün toplam üretimi 70 milyar doları bulacak.
Kanal İstanbul'un devreye girmesi ile İstanbul Boğazı'ndan geçebilmek için gemilerin Karadeniz ve Marmara'da günlerce beklemesine gerek kalmayacak. Böylece yıllık 1,5 milyar dolarlık bekleme zararı ile kaza riski ortadan kalkacak. 
Kanaldan günde 150-160 gemi geçecek. Hâlen İstanbul Boğazı'nı yılda 43 bin gemi kullanırken, Kanal İstanbul'dan yılda 85 bin gemi geçiş yapacak. Kuzey ve Güney ülkelerindeki üretim ve tüketimin artması ile Türkiye üzerinden gemi geçişleri artacak. Süveyş Kanalı'ndan yılda 19 bin gemi geçiyor 3,6 milyar dolar ödüyor... Bunun 2 katından fazla olan İstanbul Boğazı’nın elde ettiği gelir Süveyş kanalıyla mukayese edilemeyecek kadar düşük.
Kanal İstanbul’dan 10 yılda 21 milyar dolar gelir elde edilecek. Projenin çevresel maliyetlerini ortadan kaldırmak için bölgedeki maden ocakları kullanılacak. Kanalın doğu ve batı yakalarında 250 bin konuttan oluşan 1'er milyon nüfusa sahip iki büyük kent inşa edilecek. Depreme dayanıklı konutlarda daireler 600 bin liradan satılacak. Bu konutların satışından 300 milyar lira gelir sağlanacak. Böylece İstanbul’da mega bir kentsel dönüşüm yaşanacak...
Türk ekonomisini inşaat sektörü kurtaracak... Bakın 2015-2020 yılları arasında Türkiye'de tam 6 milyon 944 bin konut satıldı. Bunu dörtle çarpın 28 milyon vatandaşımız kendi evinde oturur hâle geldi. Şimdi kira öder gibi taksit ödüyorlar, bitince mülk sahibi olacaklar. Kirada kalsalardı havanda su döveceklerdi...
Kanal İstanbul ülkemize çok büyük bir itibar kazandıracak, ülkeye 6 yılda 30 milyar dolarlık yabancı sermaye girişi yaşanacak Bu tabloyu gören CHP çıldırmasın da ne yapsın! Her dev projede olduğu gibi buna da karşı çıkıyorlar. Hatırlayın 2013'deki Gezi olaylarına karışan militanlar da "Kanal İstanbul'u yaptırmayız!" demişlerdi. Bunlar ülkenin büyümesini kazanmasını, ilerlemesini istemezler. Onların tek bir hedefi vardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı olmak...
İstihdamı arttıran, pandemi krizini ortadan kaldıran, terörün kökünü kazıyan, dış politikada tarih yazan Cumhur İttifakı'nın 2023 seçimlerini ezici bir üstünlükle kazanacak olmasının korkusunu yaşıyorlar. İktidara gelirsek projeyi durduracağız diye tehdit savuruyorlar. Ama buna kendileri de inanmıyor. Zafer inananlarındır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.