Aaaa yeter be bıktım senden!

A -
A +

Merkez Bankası’nın yeni politikası açıklandı: Enflasyon ve fiyat istikrarını sağlamak için cari açık temel alınacak. Yani ihracattaki artış ithalatı aşacak, böylece elde edilecek cari fazla ile kur istikrarı sağlanacak. Faiz politikası da bununla belirlenecek. Tamamen yepyeni bir kulvara girilmiş durumda. Merkez Bankası %6’ya düşen ticari kredi kullanımını arttırmak için politika faizini 200 baz puan indirdi. Kamu bankaları bu operasyona katıldı, ama özel bankalardan henüz ses yok. Onların bu yarışta yer alması için mutlaka Kredi Garanti Fonunun devreye sokulması lazım, -ki bu konuda gereken adım en kısa sürede atılacaktır.- 

Peki şimdi gelelim en önemli soruya: Merkez Bankası neden böyle politika değişikliğine gitti?.. Hemen söyleyeyim Türk ekonomisinin en büyük sorunu enflasyon değil dolardır… Yükselince de düşünce de tüm dengeler altüst oluyor. Ele avuca sığmıyor. ABD bizi dolarla terbiye ediyor! Ağzından yaptırım kelimesi çıkmaya görsün kur hemen tavan yapıyor, ortalık ana baba gününe dönüyor. Avrupa da onu izliyor. Her fırsatta bu silahı kullanıyorlar tabir caizse nefesimizi kesiyorlar... 20 yıldan beri bu illetten yakamızı kurtaramıyoruz. Ne zaman işler düzelse kilisenin hayaleti gibi karşımıza çıkıyor, ortalığı berbat ediyor...  

Türkiye doların pençesinden kurtulmadan tam ekonomik bağımsızlığını ka-za-na-ma-ya-cak!.. Merkez Bankası "Aaaa yeter be, bıktım senden" dedi. Bu esarete son vermek için düğmeye bastı. Hedefi açıkladı: Döviz gelirimiz döviz giderimizi aşacak. Kur boyunduruğundan kurtulacağız, Türk lirası gerçek değerine kavuşacak. Dolarizasyon sona erecek, vatandaş yıllardan beri bankada tuttuğu ve bugün 143 milyar dolara ulaşan servetini bozacak. Tepeden tırnağa herkes hükûmet de halk da iş dünyası da rahat nefes alacak. Düşmanların en büyük silahı elinden alınacak.

Bu konuda ilk adım atıldı. Merkez Bankası ihracatçılara 30 milyar dolar tutarında reeskont kredisi dağıtılacağını açıkladı. Bu kredi talep edilen döviz karşılığı Türk lirası olarak veriliyor, geri ödemesi ise döviz olarak gerçekleşiyor. Amaç: ihracatçıya düşük faizle kredi kullandırıp yurt dışına bol ürün sattırmak… Döviz geliri sürekli artacak sonuçta ortada cari açık değil cari fazla oluşacak. Rezervlerimiz tarihî zirveye ulaşacak. Kur düşünce maliyetler azalacak, enflasyon düşecek. Hiç merak etmeyin bu sonuca kısa sürede ulaşılacak. Niye biliyor musunuz? Türkiye artık Çin’in boşalttığı koltuğa oturdu, Avrupa’nın en büyük tedarik merkezi hâline geldi. Siparişler dolup taşıyor. Fabrikalar 3 vardiya çalışıyor. Kavcıoğlu büyük alkışı hak ediyor.

.....
2019'da 55 milyar lira olan yıllık sosyal yardım miktarı 2020'de 70, 2021'de 81, 2022'de 104 milyar liraya yükseltildi. 2002'de AK Parti öncesi sosyal yardım miktarı 1,2 milyardı. 21 yılda tam 80 kat artış yaşandı. Yardımlar sağlık, doğum, evde bakım, çocukları koruma, evlilik, yaşlı ve engellilere destek, yakacak, yiyecek ve giyecek olarak yapılıyor. Hükûmet muhtaç vatandaşını hiç yalnız bırakmıyor, ona babalık yapıyor, ezdirmiyor, aç açıkta bırakmıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan her gün milyonlarca dua alıyor. İşte bu yüzden onu kimse yıkamıyor, dimdik ayakta duruyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.