Sat dövizini kurtar vatanı!

A -
A +

Hükûmeti erken seçime zorlamak için büyük bir savaş var… Dolar her gün değil her saat başı yükseliyor. TÜSİAD "güvensizlik ve istikrarsızlık ortamı oluştu, genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına hızla dönülmeli" diyerek bayrak açtı!.. TÜSİAD namlı bir kuruluş. 1979 yılında gazetelere verdiği “Gerçekçi çıkış yolu, refahın ve hürriyetin düşmanı enflasyon” ilanlarıyla hükûmete tavır koymuş, 5 ilde yapılan ara seçimlerdeki yenilgi üzerine Ecevit istifa etmek zorunda kalmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan onlara gereken cevabı "Ey TÜSİAD ve yavruları! Sizin tek göreviniz var; yatırım, istihdam ve büyüme. Kalkıp da hükûmete saldırmanın yollarını aramayın bizimle mücadele edemezsiniz. Sizin cinsinizi de cibilliyetinizi de iyi biliyoruz" diyerek verdi ve “Bu ülkeyi bir dolar karşılığında vatanlarını satanların ellerine de bırakmadık, bırakmayacağız” ifadesini kullanarak ülkeden yıllar boyu yurt dışına kaçırıldığı iddia edilen 250 milyar doları mı kastetti? 

Şimdi karşınızda 42 yıl önceki gibi 70 sente muhtaç, şirketleri batan, bankaları yolsuzlukla kapanan, işsizliği devasa boyutlara ulaşan Türkiye’mi var! Yoksa merkez bankasının 124 milyar dolar rezervi, vatandaşının 143 milyar dolar serveti, şirketlerinin 90 milyar doları, dış ticareti fazla veren, hazinesinin kasası ağzına kadar dolu olan, bütçesinden para taşan, ihracatı 220 milyar dolara dayanan, 9 ayda 57 milyar lirayla rekor kazanca ulaşan sermaye yeterlilik rasyosu %17 olan kaya gibi bankalara sahip, bir Türkiye'de mi yaşıyoruz?..

Peki o zaman neden Türk lirası mum gibi eriyor, fiyatlar tavana çıkıyor, halkın huzuru bozuluyor? Çünkü faiz 4 ayda 500 puan aşağı çekildi, lobi trilyonlarca lira kaybetti de ondan! Devlete yüksek faizle borç verip kasalarını dolduruyorlardı. Şimdi bunu yapamayınca, kurları yükselterek hükûmeti uyguladığı ekonomi politikasından vazgeçirmek istiyorlar... Esas niyet ülkeyi 20 yılda tarihî eserlerle donatan hükûmeti yıpratmak...

Bankalar arası döviz piyasasında kurlar hızla yükseliyor. Yani bankalar sürekli alıcı konumda bulunuyor. Peki, alış miktarı ne kadardır, neden alım yapılmaktadır, bunu kim talep etmektedir de banka anında bu emri yerine getirmektedir. Her dakika mı talep oluşuyor da kurlar sürekli yukarı gidiyor. Bunun hesabı mutlaka sorulmalıdır. Bankaların kontrolü, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na aittir... O zaman denetim yeteri kadar sıkı yapılmıyor mu? Döviz piyasasında işlemler şeffaf değil. Kimse hangi bankanın ne kadar döviz talebinde bulunduğunu kime sattığını göremiyor. Ama BDDK görüyor. Niye müdahale etmiyor? 

Hükûmet Türkiye'nin veri kapasitesini 15 kat artıracak sekizinci uydumuz Türksat 5B’yi uzaya fırlatıyor. Kurlar tavana çıkarılarak bu başarı gölgelenmek isteniyor...

Türkiye'de ekonomik darbe vardır! Vatanını seven herkes buna karşı durmalıdır. MÜSİAD ve ASKON hükûmete tam destek vererek ilk adımı attı. Milliyetçi Türk halkı kesinlikle döviz almamalı, aksine satmalıdır. Uyanın gerçeği görün, ülkemizi dolarla yıkmaya çalışıyorlar. Bugüne kadar kazandıklarınızı elinizden cebinizden çalıyorlar. Hâlâ sessiz mi kalacaksınız! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı başta BDDK ve piyasa yapıcısı bankalarla acilen özel görüşme yaparak bu kur sarmalına son vermelidir. Art niyetli olanları kamuoyuna ilan etmeli, gereken cezaları vermelidir... "Biz 19 yılda canımızı dişimize takarak ülkeyi tepeden tırnağa yatırımlarla donattık, çağ atlattık. Üç kuruşluk dolara mı teslim olacağız?" demeli, bu yangını söndürmelidir...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.