Muhalefet bildiğimiz gibi...

A -
A +

Ülkemizin dört bir yanında partiler milletvekili adayları ile sokağa indiler. AK Parti adayları olarak bizler son derece pozitif karakterli bir kampanya yürütüyoruz.  Çok şükür insanımızdan, olumlu geri dönüşler alıyoruz. Vatandaşlarımıza mutlaka AK Parti'nin seçim beyannamesini internetten indirip incelemelerini tavsiye ediyorum. Seçim beyannamemiz insan onurunu-temel hak ve özgürlükleri önceleyen bir taahhüt. Çok önemli değişimler-reformlar içeriyor. Halkın anayasası ile birlikte başkanlık sistemini öngörüyor. Yargı ve hukuk alanında devrim niteliğinde reformlar içeriyor. Bu beyanname, 2023 hedefine Türkiye'yi taşıyacak programı kapsıyor. AK Parti'nin seçim beyannamesine ilişkin fırsat buldukça sizleri bilgilendireceğim.
Dün Ankara'da HDP Genel Merkezine bir saldırı oldu. 7 Haziran öncesi kargaşa oluşturmaya yönelik bu saldırıyı kınıyorum. Bu tam bir provokasyondur. Bu saldırı demokrasiyi dolayısıyla ülkemizin istikrarını ve seçim sandığını hedef alıyor. Ülkemizdeki tüm siyasi partiler; STK'lar ve demokrasiye inanan tüm güçler şiddete-silaha ortak tavır almalıdır. Biz Ankara'da bu provokasyon kokan saldırının şokunu atlatmadan Van'dan benzer bir haber geldi. Van'da HDP'liler ve KCK'lılar AK Parti adaylarının bulunduğu konvoya taş ve yumurtalarla saldırmışlar. HDP'liler kendi partileri dışındaki hiçbir partiye bölgede siyaset yaptırmama politikasının gereğini şiddete başvurarak yapıyorlar. Her ne kadar partinin adında 'demokrasi' sözcüğü varsa da bu siyasi parti demokrasiyi zehirliyor. Antidemokratik tüm yol ve yöntemlere başvuruyor. Ağrı'da silahla yaptığını Van'da taşla yapıyor. Batı'da demokrasi havarisi kesilen bu parti, Doğu ve Güney Doğu'da silahın-şiddetin eşliğinde siyaset yapıyor, yapmaya da devam edecek.
Bu ülkenin ve üzerinde yaşayan 77 milyon insanın hassasiyetlerini-kutsallarını hiçe sayan, sanki başka bir ülkenin vatandaşıymış gibi hareket eden Selahattin Demirtaş'ın sözde Ermeni soykırımı konusundaki söylem ve tutumu ülkemizde yaşayan ve 'Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım' diyen herkesi çok üzmüş ve sarsmıştır.  Demirtaş, Türkiye düşmanları ile birlikte hareket etmeyi; milletimizin düşmanı olan PKK ve Asala gibi terör örgütlerinin sözcülüğünü yapmayı ve bu ülkenin düşmanlarını sevindirmeyi HDP politikası haline getirmiştir. Bakın; Demirtaş'ın açıklamalarına çok sevinen ABD'deki Ermeni Ulusal Komite Başkanı yayınladığı mesajda, "Demirtaş, 1915 Ermeni olaylarını hiç tereddüt etmeden soykırım olarak niteledi" ifadelerine yer verdi. Sayın Demirtaş, sen bir projesin, ama bu topraklara-bu coğrafyaya ait yerli bir proje değilsin. İnşallah millet gün geçtikçe o güler yüzünün ardındaki kin ve nefret dolu simanı fark edecek.
Sandıktan arzu ettikleri sonuçları çıkaramayacaklarını iyi bilen muhalefet partileri, özellikle de CHP, daha seçime 50 gün varken ve orta yerde hiçbir delil ve emare yokken; seçimlere hile karıştırılacağı, şaibe olacağı  dedikodusunu sokakta yaymaya çalışıyor. Vatandaşın zihninde seçim sandığının güvenliği ile ilgili negatif bir algı oluşturmanın peşindeler. Dertleri seçim sonuçlarını tartışılır-şaibeli hale getirmek ve sandığın meşruiyetini sorgulatmak. Ey CHP, eğer böyle bir kuşkun varsa ve endişe taşıyorsan oy kullanma saatinden başlayarak oy torbalarının seçim kurullarına teslim edildiği saate kadar görevlilerini sandık başından ayırma, olsun bitsin! Ama son iki seçimde aynı numarayı yaptınız, hem adamlarınız son saniyeye kadar işin takipçisi oldular hem mesela Yenimahalle gibi yerlerde oylara siz müdahale ettiniz, hem 'şaibe var' diye bağıran da siz oldunuz. Ey millet, inanmayın bunların şaibe dedikodularına. AK Parti'nin şaibeye-çalıntı oylara ihtiyacı yok. Asıl onların ihtiyacı var. Siz asıl onlara dikkat edin. Onların dedikodularına itibar etmeyin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.