Anneler Günü'nde bir çağrı

A -
A +

Bizim için her gün anneler günü. Anne kavramı Türk-İslam kültüründe kutsal bir yere sahiptir. Yüce peygamberimiz Hazreti Muhammed "Cennet anaların ayakları altındadır" diyerek biz Müslümanlara annenin değeri hakkında gerekli ölçüyü koymuştur. Biz, mayıs ayının ikinci pazar gününde diğer günlerden biraz gösterişli olarak anneler gününü kutluyoruz.

Bizleri büyütürken binbir güçlüğe göğüs geren; her derdimize derman olan, sabır ve metanetle yıllara meydan okuyan annelerimiz bu milletin en büyük değerleridir. Annelerimiz, karşılıksız sevebilen yegane sevgili, fedakârlığın sembolü ve sağlıklı bir toplumun sigortalarıdır.
Ben anneler günü vesilesi ile önce evlatlarını bu ülke için şehit veren sabır timsali şehit annelerimizin ellerinden öpüyorum. Onların anneler gününü canı yürekten kutluyorum. 77 milyon onların çocuğudur. Vatanımızı, bütünlüğümüzü ve bayrağımızın özgürce dalgalanmasını ve Ezan-ı Muhammediye'nin semalarımızda serbestçe yükselmesini o annelerin şehit yavrularına borçluyuz.

Bu ülkeye iyi bir evlat yetiştirmek için çaba sarf eden bütün annelere selam olsun, hepsinin anneler gününü kutluyorum. Benim dostlarıma tavsiyem öksüz kalmadan annenizin kıymetini bilin, ona bebek gibi bakın. Onu öpüp koklayın, ayaklarının altını öpüp, cennet kokusunu alın. Geç kalmayın, sonra çok pişmanlık duyarsınız.

AK Parti siyasi hareketi için hem kadın hem de anne çok önemlidir. Bu siyasi hareketin doğal liderinin hem kadınlara hem de annelere ne kadar önem verdiğini herkes iyi bilir. Bizler de onun dava arkadaşları olarak aynı yolda yürüyoruz. İktidarlarımız bugüne kadar hem kadınlar hem de anneler konusunda devrim niteliğinde icraatlar yaptı. Yaptığımız en önemli icraat inancı gereği başını örten kadınlarımızın önüne konan tüm duvarları yıktık. Artık üniversiteye gidebiliyorlar, kamuda çalışabiliyorlar ve milletvekili-belediye başkanı olabiliyorlar.

Şartlı eğitim ve sağlık yardımları, ücretsiz kitap, okul sütü ve taşımalı eğitim uygulamaları ile annelere destek olduk. Annelere yıllık ortalama 3 milyon çocuk için düzenli nakit desteği sağladık. Bütün annelere ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üç ve üzerinde çocukları için 600 TL ödeme yapılmasının hukuki altyapısını sağlayacağız.

Anne ve bebek ölümlerini azaltmak için yaptıklarımız ve ulaştığımız sonuç dünyaca örnek gösterildi. Kreşleri teşvik ediyoruz. Belediyelere kreş açma zorunluluğu getirdik. Kadınların iş hayatına atılmasını teşvik ediyoruz. Kadın istihdamını artıracağız. Bütün alanlarda kadınların hayata katılımını ve rolünü güçlendireceğiz.

Doğu ve Güneydoğu'daki annelerden evladını kaybeden veya evladı terör örgütünce kandırılarak dağa çıkarılan annelere sesleniyorum. Şehit anneleri ile birlikte çözüm sürecine sahip çıkın. PKK ve onun siyasi uzantısı HDP, yan çizmeye başladı. Evlatlarınızın bedenleri üzerinden kendilerine rant sağlayan terör baronlarına karşı çıkın. İradenizi ortaya koyun. Hiçbir güç anne isyanını, anne çığlığını bastıramaz. Anneler, daha fazla gencimizin toprağa düşmemesi; o topraklarda acı ve keder yerine huzur ve mutluluk ikliminin hakim olması için gücünüzü ortaya koyun! O topraklarda, o dağlarda çığlık-ağıt ve mermi sesleri yerine davul-zurna, düğün-halay sesleri, zılgıtlar yükselsin. Annelerin gözyaşlarının dinmesi ve artık hiçbir annenin ağlamaması için ipi dışarıdaki baronların ve istihbarat servislerinin elinde olan PKK'ya; KCK'ya rağmen anneler arkamızda olursa, millet ister ve desteklerse Allah'ın izni ile biz bu çözüm sürecini başarıya ulaştıracağız. Bu ülkede barış, istikrar, güven ve huzur hakim olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.