Kenan Evren ve Eski Türkiye

A -
A +

12 Eylül Darbesinin baş mimarı Kenan Evren hayatını kaybetti. Kenan Evren'le bu dünyada hesaplaşamadık. Ama ahirette mutlaka hesaplaşacağız. Ben kendi adıma hakkımı helal etmiyorum. O ve diktatör arkadaşları birlikte bu ülkede bir kuşağı âdeta yok ettiler. Bir neslin üzerinden âdeta silindirle geçtiler. Kimine işkence ettiler, kimini günahsız yere saçma sapan iddialarla yıllarca hapislerde çürüttüler. Kimisi faili meçhule kurban edildi. Birçok aile derin devlet operasyonları ile perişan edildi. Kenan Evren denilen diktatörün talimatı ile benim gibi gencecik birçok subay kelepçeye vuruldu ve hapislere atıldı. İşkence yapıldı. Bir kuşağın psikolojisi altüst edildi.

Merkez komutanlığından askerler askerî lojmana gelip beni gözaltına aldıklarında henüz 23 yaşındaydım. Büyük oğlum yeni doğmuştu. Eşimin ve çocuğumun önünde bize kelepçe takıp götürdüler. 45 gün kimse nerede olduğumuzu, ne durumda olduğumuzu öğrenemedi. Darbeci generallerin bizi neden tutuklattıklarını 45-50 gün sonra ancak öğrenebildik. O süreçte eşimin, ailemin neler çektiğini asla unutamam. O süreçte bize yaptıkları işkencelerin hesabını vermeden gittiler. Öbür dünyada o hesabı verecekler inşallah. O günün kudretli generalleri öbür dünyaya bir bez parçası ile gidiyorsunuz. Ardınızdan dua eden olmayacak, millet size lanet okuyor. Umarım sizin sonunuz bu tür hevesi olanlara ders olur, örnek teşkil eder. Bir rahmetli Türkeş'in, rahmetli Özal'ın, Ecevit'in ve Erbakan'ın nasıl uğurlandığını hatırlayın, bir de sizi kaç kişinin uğurladığını görsün millet. Allah bu milleti bu tür ruh hastası diktatörlerin gazabından korusun inşallah.

AK Parti iktidarının gerçekleştirdikleri reformlar ve anayasa değişiklikleri sayesinde çok şükür artık ülkemiz her türlü vesayet tehlikesinden kurtuldu. Milletin desteği, ümmetin duası ile Sayın Tayyip Erdoğan kendi inancını ve cesaretini de işin içine katarak tüm vesayet odaklarını etkisiz hale getirdi. Şimdi de KCK ve paralel yapı gibi yeni vesayet odakları ile kararlı bir mücadele sürdürülüyor. Ondan da başarı ile çıkılacak inşallah. Bu çabalar sayesinde millet iradesi hem iktidar hem de muktedir oldu. Derin yapılarla, askerî-bürokratik ve yargı vesayeti ile mafyavari yapılarla mücadeleyi millet kazandı. Artık biz biliyoruz ki bu ülkeyi seçtiğimiz insanlar ve onlardan oluşan Meclis yönetiyor. AK Parti Türkiye'yi ve milletimizi bu illetlerden kurtarıp millet iradesini hakim hale getirirken eski Türkiye'yi isteyenler tuzak üstüne tuzak kurdular. Sayısız darbe girişimi, Cumhuriyet mitingleri, 367 garabeti, AK Parti'yi kapatma girişimi, 27 Nisan kepazeliği, Gezi olayları, 6-7 Ekim rezaleti, 17-25 Aralık paralel kumpasları, MİT'e müdahale girişimi gibi tüm engellemelere rağmen AK Parti kararlılıkla bunların hepsi ile mücadele ederek mükemmel bir demokrasi sınavı verdi.

Eski Türkiye'ye dönmek isteyenler hâlâ o hayallerinden vazgeçmiş değiller. 7 Haziran seçimlerini fırsat olarak gören eski Türkiye sevdalıları CHP'yi, MHP'yi hatta HDP'yi bir araya getirerek muhtemel bir koalisyonla eski Türkiye'ye dönmek istiyorlar. Düşünün ki paralel yapı kapı kapı dolaşıp HDP'ye oy istiyor.

Çok şükür ki milletimiz engin bir sağduyuya sahip. Siyasi ve ekonomik istikrarın devamını istiyorlar insanlarımız. AK Parti'nin 13 yıllık tecrübesi, sahip olduğu zengin ve yetkin kadroların varlığı, AK Parti'nin Diyarbakır'dan İzmir'e, Sinop'tan Mersin'e her bölgemizden oy alabilen tek Türkiye partisi olması nedeniyle milletimiz yine tercihini AK Parti'den yana kullanacaktır. AK Parti değişimci, verdiği sözleri tutan, değerlerine ve geçmişine bağlı, farklı hayat tarzlarına saygı duyan, vesayeti yıkan, İslam Dünyasına model olan, ülkemize saygınlık, insanımıza özgüven kazandıran bir parti.

7 Haziran'da AK Parti tüm iç ve dış odakların iş birliği ile engellemelerine karşın milletin teveccühü ile tek başına iktidara gelecektir. Bu iktidar yeni anayasayı yapacak, paralelle mücadele edecek, çözüm sürecini başarıya ulaştıracak. Üçüncü köprü, üçüncü havaalanı, Kanal İstanbul, tüp geçit, Kuzey Marmara Otoyolu, Gebze-İzmir Otoyolu, limanlar, şehir hastaneleri, yüksek hızlı tren hatları gibi önemli projeleri tamamlayacak inşallah...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.