Yeni Türkiye için Yeni Anayasa gerek

A -
A +
7 Haziran seçimlerine sayılı günler kaldı. Seçime 24 gün kala yabancı yatırımcılar seçim sonuçlarını satın almaya başladılar. Piyasaların beklentileri şekillenmeye başladı. Dolar son 5 haftanın en düşük seviyesinde seyrediyor. Borsa yükselmeye başladı. Yabancı yatırımcılar AK Parti'nin tek başına hiçbir sorun yaşamadan iktidara geleceğini anladılar ve ona göre davranışlar sergiliyorlar. Yabancı ve yerel piyasa aktörleri istemeseler de, gönüllerinden geçmese de AK Parti iktidarının varlığını-başarısını satın almaya başladılar. İçeride gözü ve kalbi kapalı olanlar görmese de elin yabancısı 7 Haziran'ın sonucunu analiz etti ve ona göre o sonuçları hızla satın alıyor.
Bizler seçim çalışması nedeniyle sabahtan gece yarılarına kadar halkın içindeyiz. Halkın çok büyük bir bölümü ekonomik ve siyasi istikrarın sürmesini istiyor. Uçuk-kaçık vaatlere kimse itibar etmiyor. Ekonomiyi bilen, 2002 öncesini hatırlayanların hiçbiri koalisyon istemiyor. Emeklilerden-esnaftan ve işsizlerden şikâyetler-sızlanmalar var ama o sızlananlar da bu sorunları ancak AK Parti'nin çözeceğine inanıyorlar. Kimse Türkiye'nin IMF'ye avuç açar hale gelmesini asla istemiyor. Ama bütçe imkânları zorlanarak, başka harcama kalemlerinden tasarruf edilerek emekli ve dar gelirlinin maaşlarının bir tık daha iyileştirilmesini istiyorlar. Bu taleplerde bulunanlar MHP-CHP ve HDP'nin vaatlerine itibar etmiyorlar. "AK Parti emekli maaşlarını artırsa da artırmasa da oy vereceğiz. Ama siz yine de emekli aylıklarını birazcık daha iyileştirmeyi gündeminize alın" diyorlar. Esnaf seçimler nedeniyle piyasanın durgunluğundan şikâyetçi ama AK Parti'ye inanıp güveniyor.
Sevgili kardeşlerim, 7 Haziran seçimleriyle ilgili bir sıkıntı yok. Gelen anketler hiçbir sorun olmadığını gösteriyor. "Bir sorun yoksa sizin telaşınız nedir?" diye soranlar bilsinler ki bizim derdimiz 400 vekil hedefine ulaşmak. Eğer 330'un üzerinde milletvekili çıkaramaz isek yeni anayasayı yapma şansımız olmayacak. Eğer yeni anayasayı yapamaz isek Türkiye maalesef 4 yıl daha bu deli gömleği ile idare etmek zorunda kalacak. Bizim kişi başına millî gelirimizi 25 bin dolarlara çıkarmamız, dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi haline gelmemiz için yeni bir anayasa şart. Biz bunun için çabalıyoruz. Milletimiz AK Partiye 330'un üzerinde bir milletvekili sayısı verirse biz yeni anayasayı yapar milletin onayına sunarız. Yeni anayasa ile ülkemizi uçurur, 2023 hedeflerine ulaşabiliriz. 7 Haziran'da çok şükür koalisyon ihtimali sıfırdır. Ama yetmez, bu ülkenin selameti ve geleceği için 330'un üzeri lazım. Yeni Türkiye'nin inşası için yeni anayasa şart. Yeni anayasa için de 330'dan fazla vekil çıkarmamız şart. Bu nedenle herkese iş düşüyor. Yeni bir Türkiye; Yeni bir Anayasa; Yeni bir Sistem isteyen herkes elini taşın altına koysun, bize yardım etsin. Özgürlükçü, katılımcı ve sivil yeni bir anayasa isteyen her bireyden destek istiyoruz. Eski Anayasa 'Eski Türkiye'de kalsın. Gelin 8 Haziran sabahından başlayarak 'Yeni Türkiye'ye yakışacak yeni bir anayasayı birlikte yapalım. Hızla büyüyen, güçlenen ve daha da özgürleşen Yeni Türkiye için Yeni Anayasa gerek. Yeni anayasa için destek ve duanız gerek...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.