SANDIĞA GİTMEMENİN VEBALİ

A -
A +

7 Haziran seçimi için geri sayım başladı. 7 Haziran sabahı hepimiz sandıklara gidip bu ülkenin ve çocuklarımızın-torunlarımızın geleceği için oy kullanacağız. Benim tüm okuyucularıma kardeş tavsiyemdir: "Eğer ülkenizi ve bu milleti seviyor-saygı duyuyor iseniz mutlaka sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. Oyunu hangi gerekçe ile olursa olsun kullanmak istemeyen eş-dost-akraba ve arkadaşlarınızı, komşularınızı sandığa gidip oylarını kullanmaları için ikna edin." Bilesiniz ki kullanılmayan her oy HDP'nin işine yarar. Seçime katılım oranı ne kadar yüksek olursa HDP'nin barajı aşması o kadar zor olur. 13 yıldır iktidarda olan ve yıllardır AK Parti'ye oy veren insanların partiye kırgınlıkları, ilkesel itirazları ve vicdani sebepleri olduğunu ve bu nedenle sandığa gitmek istemediklerini duyuyorum. AK Parti siyasi hareketi Abdülhamid Han hazretlerinden başlayıp Menderes'le-Özal'la-Erbakan Hoca ve nihayet Tayyip Erdoğan ve Sayın Davutoğlu ile devam eden bir hareket. Bu harekete bütün ümmetin çocukları umut bağlamış durumda. Bu siyasi hareket mazlumların ana kucağı. Bu kutsal bir yürüyüş. Bu davanın, bu yürüyüşün kırgınlıklara, dargınlıklara feda edilmemesi lazım. Bu kavga henüz bitmedi. Hem yurtta hem dünyada Abdülhamid Han'la başlayan ve sizlerin doruğa çıkardığı bu kavgayı yarım bırakıp kenara çekilemezsiniz. Milletin ana atardamarını oluşturan sizler olmazsanız 13 yılda elde edilen tüm kazanımlar 3 ay içerisinde tarumar edilir. Bunun vebalini ve vicdan azabını yaşarsınız sonra. AK Parti'de kime kızıyorsanız kızın, yanlışlarını not edin ama sandığa mutlaka gidip oyunuzu kullanın. 8 Haziran sabahı gidip hesap sorun. Sandığa gitmemenin vebali vardır. Siz siz olun bu vebali almayın.

KILIÇDAROĞLU DEVLET YÖNETEMEZ

Koskoca ana muhalefet partisinin lideri  kendi ülkesini dünyaya şikâyet ediyor. Kendi ülkesini dünya nezdinde zor durumda bırakmak için millî istihbarat servisini dünyaya ihbar ediyor. Peki ne uğruna? 3-5 fazla oy ve mezhepsel yakınlığı nedeni ile katil Esad'a destek olmak için yapıyor bunu. Kuyruğunu ABD ve İsrail'e kaptırmış olan paralel yapının arkasına takılmış ve "Ülkesini teröre destek veren ülke gibi gösterme" kumpasına alet oluyor. Devletin içeride veya dışarıdaki gizli-örtülü-açık operasyonlarını Meclis'teki gizli oturumlar hariç deşifre eden siyasetçiden devlet adamı olmaz. Olsa olsa bazı güç odaklarının piyonu olur!.. Başbakan diyor ki: "Suriye'deki Türkmenlere o TIR'lar insani yardım götürüyordu." Kemal Bey de diyor ki: "Suriye'ye insani yardım kılıfı altında silah göndermişiz. Bu silah bir devlet politikası ile gitseydi Adana Valisi'nin ve Garnizon Komutanı'nın haberi olurdu." Kemal Bey'in devletin işleyişinden haberi yok. Sevgili Genel Başkan, diyelim ki o TIR'larda insani yardım değil de silah vardı. Bunu Cumhurbaşkanı-Başbakan ve ilgili devlet memurları bilir valinin ve garnizon komutanının haberinin olduğu faaliyetin adı gizli faaliyet olamaz. Kemal Bey, bilmem biliyor musunuz; MİT ülkemizin gizli servisi. Faaliyetleri de gizli yapılıyor. Dünyanın her yerinde de böyledir. Gizli servislerin özel kanunları var. Gizli servislerin gizli faaliyetlerini ifşa etmek casusluğa girer. Bu faaliyetleri ifşa edenler hem mahkemelerin yayın yasağı kararını hem de MİT kanununu çiğnemişlerdir. Kanunu çiğneyenlere savcıların hesap sorması kaçınılmazdır. Hadi Sayın Davutoğlu'na itibar etmiyorsunuz, eski Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Samir Hafez diyor ki: "Türkiye'nin yardımları olmasaydı bizim 30 bin şehidimiz 1 milyona çıkardı." Bari O'na itibar edin. Sayın Kılıçdaroğlu, MİT TIR'larını ilk gündeme getiren yayın kuruluşlarının İsrail'e ait olduğunu size hatırlatırım. Türkiye Cumhuriyeti devletini Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılatmak isteyen İsrail'e hizmet ettiğinizin farkında mısınız?
Bir yandan bir genel başkandan beklenmeyecek bir hareketle ülkenizi dünyaya gammazlıyorsunuz. Bir yandan da siyasetin seviyesini klozete kadar düşürdünüz. 7 Haziran'da millet sifonun ipine öyle bir asılacak ki boğulup gideceksiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.