Millet ne derse güzeldir...

A -
A +

Bana göre seçim sandığı son yüzyılın en sihirli buluşu. İnsanlar sandığa gidip oylarını kullanarak bütün problemleri çözüyorlar. Seçim sonuçları seçmenin düşüncelerini-iradesini yansıtıyor. Demokrasi kültürü olan medeni, demokrat her insan hoşuna gitse de gitmese de o sonuçlara saygı gösterip ona göre tavır belirliyor.

Bu yarışta yer alan bizler, yaklaşık 2.5 aydır ilçe ilçe, mahalle mahalle, köy köy, sokak sokak, dükkân dükkân dolaşarak meydanlarda insanlarla buluşarak kim olduğumuzu, iktidara gelmemiz hâlinde her alanda nasıl bir Türkiye öngördüğümüzü anlattık. Vatandaşlara, kitle iletişim araçlarını en etkin şekilde kullanarak ulaşmaya çalıştık. Tüm kurguları, ittifakları, yönlendirmeleri ve algı çabalarını deşifre ettik. Vatandaş artık çok sesli ve çeşitli kitle iletişim araçlarının yayınları sayesinde tek yönlü bilgilendirilmiyor. Diyarbakır'daki son provokasyon dahil tüm yönlendirmeler, mağduriyet algıları deşifre ediliyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki PKK baskısı hariç vatandaşlar güven ve huzur içerisinde oylarını kullanacaklar. O bölgelerde de güvenlik güçlerine haber verilmesi hâlinde müdahale edilecektir. Sonuç olarak biz vekil adayları ve partimiz 2.5 aydır 24 saat esasına göre çalıştık. Bugün son oy sayılıp bütün sonuçlar kesinleşinceye kadar da bu çalışmamız devam edecek. Hepimiz sandık başlarında olacağız.

Kendi adıma 'Şunu da yapsaydım bir oy daha gelirdi' diyebileceğim bir şey kalmadı. Bundan sonrası milletimizin tercihi ve yüce Rabbimizin takdiridir. Biz, bize düşeni yaptık. Bunun huzurunu ve gönül ferahlığını taşıyoruz. Sonuçlar bu gece geç saatlerde belli olacaktır. Öncelikle çıkacak her türlü sonucun ülkemiz, milletimiz, soydaşlarımız ve İslam âlemi ile mazlum milletler için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Milletin tercihi yani sandıktan çıkacak sonuç başımız gözümüz üstünedir. Herkes bu neticeleri hazmedecek. Kimse birtakım bahaneler, iddialar ileri sürerek seçim sonuçlarına gölge düşürmesin. Hiçbir vatandaşımız da seçim hileleri ile ilgili dedikodulara, iddialara ve provokasyonlara itibar etmesin. Malum bazı yayın organları ortalığı karıştırmak, milletin sandığa yansıyan iradesini hafifleştirmek-tartışılır hâle getirmek için ciddi ön hazırlıklar yaptılar. Kimse onların bu yayınlarına-kışkırtmalarına inanmasın, itibar etmesin. Birileri 8 Haziran'dan başlayarak Türkiye'nin huzurunu kaçırmak, güven ve istikrarı bozmak için tetikte bekliyorlar. Hiçbir sağduyulu vatandaşımız bu tetikçilerin çağrılarına, provokasyonlarına kulak asmasın.
Terörle bağı olanlar hariç her türlü siyasi görüş ve tercih kabulümüzdür. Her siyasi organizasyon gayri millî olmamak, dışarıdan yönetilmemek kaydıyla demokrasinin zenginliğidir.

Bugün iki elimiz kanda da olsa en önemli işlerimizi erteleyip sandığa gitmeli ve oylarımızı kullanmalıyız. Bu ülkeye karşı en ufak bir sevgi besleyen, çocuğunun ve torununun geleceğini düşünen her vatandaş sandığa gitmelidir. Ülkemizin, kendimizin ve yakınlarımızın çıkarları bunu gerektirmektedir.

Ahlaki sınırlar içinde kalmak, terör ve şiddet içermemek, terör ve şiddeti reddetmek kayıt ve şartı ile her türlü siyasi rekabet makbuldür. 2.5 aydır biz bu rekabeti yaptık. Millet dinledi, gördü, izledi. Şimdi sandığa gideceğiz ve belki de ülkemizin gelecek 20 yılına etki edecek biçimde oyumuzu kullanacağız. Sandığa giren millet iradesinin o sandıktan girdiği gibi sağlıklı çıkması için hepimiz bugün nöbette olacağız. Sayım bitip sonuçlar ilan edildikten sonra o sonuçları hepimiz saygı ile karşılayacağız. Kaybedenler kazananları tebrik edecek. 8 Haziran sabahından itibaren kaldığımız yerden devam edeceğiz. Seçim sonuçlarının şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biz 8 Haziran sabahından başlayarak bir faaliyet sonu incelemesi yapacağız. Ben kendi adıma değil ama ülkem adına, milletim adına güzel ve hayırlı sonuçlar bekliyorum.

Seçim sath-ı mailinde siyasi rekabetin yoğunluğu içinde gönlünü kırdığımız, kötü söz söylediğimiz herkes hakkını helal etsin. Lütfen kötü ve yanlış şeyleri unutalım...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.