Darbe zemini hazırlığı

A -
A +
Son altı aydır olup bitenlere baktığımızda sanki birileri düğmeye basmış ve Türkiye'de bir askerî darbenin psikolojik zemini hazırlanıyor gibi. Bu hazırlığa önce ülkenin Cumhurbaşkanı'na karşı bir nefret algısı oluşturma çabasıyla başladılar. 27 Mayıs öncesinde Menderes'le ilgili neler yaptılarsa şimdi de aynı şeyleri Sayın Erdoğan'a karşı yapıyorlar. Toplumun bir kesiminde 27 Mayıs 1960 darbesinden önce Menderes'e karşı bir nefret duygusu oluşturulmuştu. Bir kısım halk yalan ve düzmece haberlerle ve algı operasyonları ile Menderes'in diktatör olduğuna ve yolsuzluk yaptığına inandırılmıştı. Yıllar sonra topluma inandırılan o haberlerin-iddiaların düzmece ve yalan olduğu kanıtlandı ama iş işten geçmişti.
Aynı kafa bugün toplumu Erdoğan'ın diktatörlüğüne ve hükümette olduğu dönemde yolsuzluk yapıldığına inandırmaya çalışıyor. Bir taraftan bu algı oluşturulurken diğer yandan da anayasal sistemin işleyişi engelleniyor. Muhalefet partileri- özellikle de MHP- her türlü hükümet kurma formülüne karşı çıkarılarak "Seçim de çare değil. Sandık da sorunu çözmedi-büyüttü" algısı oluşturuluyor. Diğer yandan da terör örgütleri harekete geçirilerek ülke yönetilemez hale getirilmek isteniyor. Bu projeyi yapanlar toplumu "Bundan daha kötüsü olmaz. Her gün 3-5 şehit cenazesi geliyor. Şehirler kan gölüne çevriliyor. Dolar uçtu gitti. Başka çare kalmadı, asker gelsin düzeltsin" moduna hazırlamaya çalışıyorlar. Biz bu filmi daha önce gördük ama toplumun büyük bir bölümü darbe zeminlerinin nasıl hazırlandığını ve darbelerin ülkeye neler kaybettirdiğini yaşamadı, bilmiyor.

PKK dahil terör örgütleri darbe zemini hazırlamaya hizmet ediyor. Sandığı-seçimleri değersizleştirmeye, siyaset kurumunu itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Herkes bu oyunu fark etsin ve kendine gelsin. Bu tuzaklar fark edilip tedbirler alınsın. KCK Yürütme Konseyi, Türkiye halkına "Gezi Parkı'nda olduğu gibi harekete geçmesi" çağrısında bulunuyor. 1 Kasım seçimi öncesinde bir iç savaş çağrısı bu! Dertleri AK Parti ve Erdoğan. İyi ya işte 1 Kasım'da sandık tekrar milletin önüne gelecek. Millet istemiyorsa AK Parti'yi gönderir. Sizin iç savaş çağrınıza, milletin askerini, polisini şehit etmenize, şehirleri kan gölüne çevirmenize gerek yok. Millet istemiyorsa 7 Haziran'da yaptığı gibi herkese dersini verir.

AK Parti'nin gitmesini millet istiyorsa sandıkta gönderir. Ama bunlar sandığa da, millete de inanmıyorlar, önemsemiyorlar. Bunların derdi başka.

En kötü demokratik işleyiş en başarılı darbe rejimlerinden bin kat daha iyi ve evladır. Şu anda Türkiye'de bazı iç ve dış çevrelerin telkini ile başlayan ve birliğimize yönelen terör saldırıları dışında olağanüstü bir durum yok. Sistem çalışıyor, Meclis açık, hükümet işbaşında. Bir seçim yaptık, sandıktan çıkan sonuca uygun bir hükümet kurulamadı ama bu dünyanın sonu değil. Bu durumda ne yapılacağı anayasamızda belli ve şu anda onun gereği yapılıyor. Yani her şey anayasada belirtilen şekilde gelişiyor.

Cumhurbaşkanı pazartesi Sayın Davutoğlu'na geçici seçim hükümeti kurma görevi verecek. 28 Ağustos'a kadar Başbakan Davutoğlu geçici seçim hükümetini kuracak ve Türkiye de 1 Kasım'da seçim sandığına gidip yaşanılan bu tıkanıklığı sandıkta açacak. Nedir bunda olağandışı olan? Seçim hükümetine CHP-MHP üye vermeyecekmiş. Vermezse onun da çaresi var. HDP'li üç bakanımız olacakmış, olabilir. HDP'ye saygım yok ama ona oy veren 6 milyon seçmeni kimse yok sayamaz. Buna sebep olanlar utansın. Siyasi tıkanıklık darbeyle değil sandıkla-seçimle giderilir. Millet bu sorunu kökten çözer, herkes rahat olsun.

Şu anda Türkiye'de olağandışı olan tek şey terör saldırılarıdır. O saldırılara karşı da Türkiye Cumhuriyeti Devleti yapılması gerekeni yapıyor. Terörle mücadele siyaset üstü millî politikalarla yürütülen ve MGK tarafından takip edilen bir faaliyet. Terörü gerekçe göstererek seçim sandığı istemeyenler başka şeyler çağrıştırıyor...

Memura yapılan zamlar ve iyileştirmelere çok sevindik. Bu ülkenin memuru, işçisi ve dar gelirlisi millî gelirden ne kadar yüksek pay alırsa içeride sosyal adaleti ve sosyal barışı o kadar iyi sağlamış oluruz. Tebrikler, hayırlı olsun.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.