HDP halkın mesajını almamış

A -
A +
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK'nın talimatıyla uygulanmak istenen sözde 'öz yönetim' ilanının ardından yollara hendek kazıp, patlayıcı yerleştiren teröristlere yönelik güvenlik güçleri operasyonlar gerçekleştiriyor. Güzelim Silvan'ın her sokağını kazıp hendekleri tuzaklayarak ilçeyi yaşanmaz hâle getirmişler. 1 Kasım seçim sonuçlarını okuyamayan terör örgütü âdeta HDP'li belediyelerle iş birliği yapıp vatandaşı cezalandırıyor. Güvenlik güçlerinin başarılı ve kararlı-kesintisiz operasyonları karşısında büyük kayıplar veren terör örgütü; dağılma-kaçma emareleri gösteren örgüt üyelerine moral vermeye çalışıyor. Silvan benzeri bazı yerleşim birimlerinde varlık göstererek, bitmediklerini-ayakta olduklarını ispatlamaya çalışıyorlar. Ama zorda olduklarını; büyük darbeler aldıklarını bilmeyen yok. Doğu ve Güneydoğu halkı tarafından sandıkta ikaz edilen HDP, vatandaşın verdiği mesajı almamışa benziyor. Silvan sokaklarını bombalardan ve teröristlerden temizlemek, açılan hendekleri kapatmak için sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Silvan'da köşeye sıkışan teröristlere nefes aldırmak için ilçeye gidiyor ve izinsiz yürüyüş yapmaya kalkıyor. 7 Haziran'da HDP'ye giden ödünç oylar geri gelmedi. Ancak bölgede yaşayan halk, PKK'nın Silvan benzeri şımarıklıkları-bölgeyi yaşanmaz hâle getirmeleri nedeniyle HDP'ye 7 Haziran'da verdikleri desteği geri çekti. HDP, PKK'nın sözcülüğünü yapmaya devam ederse bu destek daha da düşecek. Bölgede yaşayan halk bölgenin her metrekaresinde kamu düzeni sağlanıncaya kadar operasyonların devam etmesini istiyor. Ankara da terörü minimize edinceye kadar aralıksız mücadeleyi sürdürmeye kararlı. Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelerden etkilenerek çözüm sürecini bitiren eylem ve işlemler yapan PKK bunun bedelini çok ağır ödüyor. Hem halk desteğini kaybetti hem de büyük darbelere maruz kalıyor. Ankara'da ekseriyet "bu kez bu iş bitirilinceye kadar, neye mal olursa olsun operasyonlar-mücadele devam etsin. Asla duraksama olmasın" modunda. Sözde ateşkes-sözde barış çağırılarına bu kez kimsenin kanmaya niyeti yok.
YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı. Herhalde önümüzdeki hafta Çarşamba veya Perşembe günü hükümet kurulmuş olur. Salı günü yemin ve görev, Çarşamba da hükümetin arzı söz konusu olabilir. Ankara kulislerinde "bakan toto" oynanıyor. Aslında kabinenin üçte ikisi belli. Ama şimdiden bir şey yazıp çizdiğimizde alınanlar-üzülen dostlar oluyor. Ama emin olun AK Parti'li 317 vekilden en az 3 hükümet çıkar. Çok nitelikli vekiller var. İyi bir kabine çıkacağından kimsenin şüphesi olmasın. Kimse bu süreçte gerilim-tartışma-küskünlük beklemesin. Kabine istişare ile oluşacağı için ortak akıl ürünü olacak. İnşallah ülkemiz için hayırlı olur.
Yargıtay'da bir hakimin başörtülü olarak grev yapmasından rahatsız olan kafayı-zihniyeti kınıyorum. Ne olur akıllanın artık. Nedir bu başörtü takıntınız? Onlar için çok bir anlamı olmayabilir ama CHP ve MHP liderleri 2019'da partilerinin bir yerlere gelmesini istiyorlarsa derhal istifa edip kongre süreçlerinin işlemesini temin etmelidirler. Kendinize de partinize de yazık etmeyin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.