En fazla altı ay…

A -
A +
Gazeteci ağabeyimiz Hasan Karakaya’yı İstanbul’dan on binler yolcu etti. Mekânı cennet olsun, Allah gani gani rahmet eylesin. Ailesine ve ‘Yeni Akit’ camiasına sabr-ı cemil diliyorum.

Vefatından üç saat önce Medine’de yüce Peygamberimizi ziyaret etmiş ve artık Mescid-i Nebevi’den çıkmak üzereyken Hasan Abi iki rekat daha namaz kıldı. Bütün vazifelerini tamamlamış bir Müslüman edasıyla “Çok şükür, her şeyi tamamladık” diyerek camiden çıktı. Şimdi düşünüyorum da sanki oraya ölmeye gelmişti. Kalemi sert, kalbi yumuşak Hasan Abi’nin ardından yüz binler dua etti. Kendini bilmez birkaç insan müsveddesi hariç herkes onu iyilikleriyle yâd ediyor. Allah, herkese böyle bir ölüm, böyle bir uğurlama nasip etsin...

Mekke’de umre ziyareti; ardından Medine’de Peygamber Efendimizi ziyaretimiz ve Hasan Abi’nin vefatı ve sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği insani davranışlar hepimizi mest etti. Lider kolay olunmuyor. Mekke’de heyetin tamamını umreye dahil etmesi, hepimizi tek tek Kâbe’nin içine alma çabası, heyetteki hanımların umrelerini kolaylaştırmak için gösterdiği çaba görülmeye değer insani hasletlerdi. Bir Cumhurbaşkanı’ndan çok bir aile reisi, aile büyüğü ve bir abi psikolojisiyle hareket ediyor. Herkesle ayrı ayrı ilgileniyor. Her detayla yakından meşgul oluyor. Hiçbir şeyin eksik kalmaması için özel çaba sarf ediyor...

Hasan Abi rahatsızlandığında bizzat ilgilenmesi, gecenin yarısında hastaneye gitmesi, ailesiyle görüşmesi ve cenazenin toprağa verildiği ana kadar her aşaması ile meşgul olması, bizatihi katılması müthiş insani bir refleks. Böyle sağlam dostun olsun isterse bütün Paralelciler düşmanın olsun ne çıkar?

Heyetteki görevliler cenaze için Türkiye’den uçak getirtmeyi teklif ettiğinde o hiç duraksamadan “Hayır, olmaz… Birlikte geldik birlikte döneceğiz” dedi. Allah, böyle sağlam bir yol arkadaşlığını herkese nasip etsin. Sayın Cumhurbaşkanı, Hasan Abi için tüm dinî vecibelerin de yerine getirilmesine özen gösterdi. Yolda onun ruhu için Yasin-i şerif okutturdu. Kendisi bizatihi mezarında Kur’an-ı kerim okudu.

Hasan Abi, doğru ve değecek bir liderin, bir davanın ardında durmuşsun. Kabrinde rahat ol. Sağlam dostların varmış, adam gibi adamlar arkandan dua ediyorlar. Sayın Tayyip Erdoğan’la yola çıkanlar, yol arkadaşlığı yapanlar çok şanslısınız. Bunu ancak zor ve kritik zamanlarda anlayabilir, görebilirsiniz...

        ***

Sevgili okuyucularım yeni yıla Cizre ve Sur’da verdiğimiz dört şehitle girdik. Türkiye bir yol ayrımında. Her taşın altı, her sokak, her mahalle ve her ev didik didik aranacak. Ülkemizin her noktası bu alçak teröristlerden temizlenene kadar operasyonlar devam edecek. Bu kez iş farklı. Bu kez yarım bırakılmayacak.

Neye mal olursa olsun sonuç alınana kadar bu iş devam etmeli. Her gün, her yıl öleceğimize altı ay, bir yıl gerekirse iki yıl ölelim. Sabretmemiz gerekiyor. Eli kanlı terör örgütü PKK bu kez son kozunu oynuyor. Ya millet kazanacak ya da Allah göstermesin terör kazanacak. Şu anda öyle bir noktadayız.

Çok şükür ki devletin polisi-askeri-korucusu-istihbaratçısı iyi bir koordinasyonla ve ciddi bir özgüvenle mücadeleyi devam ettiriyorlar. En fazla 6 ay veya bir yıla ihtiyaçları var.

Örgüt ve onu destekleyen ülkeler, köşeye sıkışan teröristleri kurtarmak için eylemleri İstanbul gibi büyük şehirlere taşıyorlar. Amaçları terörle mücadelede köşeye sıkışan teröristlere nefes aldırmak. Onları, kıskaçtan kurtarmak.

Bir yandan HDP’liler bir yandan DHKP-C’liler, bir yandan Paralelciler, bir yandan birkaç önemli ülke bu maksatla gündemi değiştirmeye, teröre olan baskıyı azaltmaya çalışıyorlar.

Herkes bu oyuna dirensin, herkes bu tuzağı bozsun. Bu kez kanmayalım. Bu kez mücadelede her şeyimizle devletin yayında yer alalım. Yoksa bedeli ağır olacak.
Şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.