TERÖRÜN KARA PROPAGANDASI…

A -
A +
Terör örgütü PKK; PKK yandaşları ve HDP’liler ve bunlara içeride ve dışarıda destek veren çevreler dedikodu-fısıltı ve sosyal medya ile müthiş bir kara propaganda yapıyorlar. Sur’da, Cizre’de, Silopi’de devam eden operasyonlarda güvenlik güçlerinin sivil halkı katlettiği; PKK diyerek masum sivilleri öldürdükleri yalanını yayıyorlar. PKK’nın kurşunlarına hedef olan bazı çocukların-sivillerin güvenlik güçlerince katledildiğini anlatıyorlar. Ambulansların yaralılara bilerek gitmediğini, sivil halka karşı sistemli bir katliam yapıldığı fikrini yerleştirmeye-yaymaya çalışıyorlar. Maalesef bu algıyı yaymakta ve yerleştirmekte de kısmen amaçlarına ulaşmışlar.

Çok sevdiğim; yıllardır tanıdığım ve PKK zulmü nedeniyle Ankara’ya taşınan Diyarbakırlı bir dostum ile sohbet ederken şaşırdım. O bile bunların propagandasından, yalanlarından etkilenmiş. “Ağabey herhalde devlet de artık ayrım yapmadan her yeri dümdüz ediyor” dedi. Bu çok tehlikeli bir algı. Kendisine; “Bak Dostum, ben bu işleri birazcık bilen bir adamım. Senin söylediğin gibi devlet sivil halkla-teröristi masumla-suçluyu ayırmadan hareket etseydi 3-5 ilçedeki mücadele bir haftada biterdi. Aylarca sürmezdi. Devlet titiz davrandı-vatandaşın, masumların kılına zarar gelmesini istemediği için bu mücadele bu kadar uzun sürdü. Bir çuval elmanın içindeki çürük bir iki elmayı ayıklamak zaman alır. Diğer sağlam elmaları heba etmeyi göze alsanız torbayı çürüğü-sağlamı ile birlikte 5 dakikada çöpe atarsınız olur-biter. Oysa güvenlik güçleri sivil halkı kendine siper eden teröristleri halka zarar vermeden etkisiz hâle getirmenin gayretinde. Onun için bu kadar şehit veriyorlar. Onun için bu mücadele uzuyor-zaman alıyor” dedim.

Geçtiğimiz hafta HDP’li vekiller TBMM’de sahte gözyaşları dökerek “23 yaralı bodrumda mahsur-devlet ambulans göndermiyor” diyerek şov yaptılar. O bodrumdaki yaralılara yardıma giden askerlere o bodrumdan “masum yaralılar” dedikleri PKK’lı teröristler ateş açtı. Açılan ateşte bir uzman çavuş şehit oldu. Daha önce Cizre’de, Silopi’de “kaza var, yaralı var” diye olay yerine yönlendirdikleri polisleri şehit ettiler. Ambulansları kaçırdılar. Belediyelere ait ambulanslarla yaralı taşınıyor süsü vererek terörist ve silah-mühimmat sevkiyatı yaptılar. PKK insani her şeyi istismar edip kullandı.

PKK’nın bu yalan-yanlış ve istismar dolu propagandasına inanacağınıza hendeklerin-tuzakların hesabını sorun. Halkı neden kendine kalkan yaptığını sorun. Kürtlere günlük yaşamı zehir eden; insanların yuvasını-yurdunu terk etmesine sebep olan PKK katliam yapmıyor da vatandaşının malını-canını ve yaşamını korumakla görevli devlet aygıtı mı katliam yapmış oluyor? Orada yaşayan masum sivillere gidin sorun bakalım “Kim katliam yapıyor”?

Teröristler köşeye sıkıştıkça onları sıkıştıkları köşeden kurtarmak için HDP’li vekillerden tutun da entel-dantel sözde aydınlara, PKK sever sanatçılara, teröre destek veren ülkelere kadar hepsi harekete geçecek. Kınamalar; protestolar, açlık grevleri, canlı kalkanlar ve uluslararası baskı girişimleri artacaktır.

Herkes sabırlı olsun. Bu yalanlara-bu algı girişimlerine kimse kanmasın, inanmasın. Tek hedef terörle mücadele. Bu kez bu işin yarım bırakılmaması için Kürt'ü-Türk'ü herkesin desteğine ve duasına ihtiyaç var. Bu akıl hocaları dışarıda olan ahlaksızların propagandalarına, yalanlarına-provokasyonlarına inanmayın-kanmayın. Ne devlet eski devlet ne de güvenlik güçleri eski anlayışta. Emin olun masum insanların burnunun bile kanamaması için onlar canlarını ortaya koyuyorlar. Eğer devlet bu kez de bu işi yarım bırakırsa bundan en çok bölge ve Kürt kardeşlerimiz zarar görecektir. Orası Suriye’den, Irak’tan beter hâle gelecektir. Bu işin hayırlısı ile sonuçlandırılması için de en çok Kürt kardeşlerimizin desteğine ihtiyaç var.

            ***

Rusya, Suriye sınırında kaşımaya devam ediyor. Dün yine Rus uçakları 20-25 saniye süreyle 300-500 metre Suriye sınırımızı ihlal ettiler. Müttefiklerimiz nerede? NATO ne işe yarar? Türkiye uluslararası kurumları harekete geçirmeli. NATO üzerine düşeni yapmalıdır?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.